Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens en Jens kunnen terugblikken op goed WK

Laurens en Jens kunnen terugblikken op goed WK
03-02-2019

Het wereldkampioenschap in Bogense heeft voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice twee toptienplaatsen opgeleverd. Laurens Sweeck werd vijfde, Jens Adams sloot zijn eerste WK bij de profs als negende af.

De voorbereiding op het WK verliep niet ideaal voor Laurens Sweeck. Anderhalve week voor de wedstrijd in Bogense kwam ‘de Lau’ zwaar ten val tijdens een bostraining met pijnlijke ribben en een pijnlijke rug als gevolg. Zo beperkte Laurens zich in Denemarken tijdens de verkenning tot slechts twee rondes.

Tijdens de wedstrijd kon Laurens, op zijn nieuwe gepersonaliseerde fiets, het blessureleed even vergeten. “De rug heeft het gehouden en de pijn is goed meegevallen”, was de opluchting groot. “Als ik de komende dagen niet opnieuw last heb, dan ziet het er goed uit voor de komende weken.”

Laurens kan immers terugblikken op een goed WK. In de eerste rondes draaide hij vlot mee in de kopgroep en tot halfweg cross had hij zelfs uitzicht op een bronzen medaille. In de strijd om de vierde plaats moest hij pas in de slotfase landgenoot Michael Vanthourenhout laten gaan.

“Die vijfde plaats was het hoogst haalbare”, beseft Laurens. “Ik kon lang met Michael mee, maar op het einde moest ik hem laten gaan. Gelukkig kon ik Lars van der Haar nog afhouden. Met deze conditie begin ik ook met veel goede moed aan het laatste blok van het seizoen.”

NEGENDE PLAATS VOOR JENS

In de achtergrond reed ook Jens Adams een verdienstelijke wedstrijd. Onze Kempenaar dook rond de twintigste positie het veld in, maar kon na twee rondes al aansluiting maken met de toptien.

“De eerste ronde moest ik van heel ver terugkomen, maar ik kon van groepje tot groepje goed opschuiven. Jammer genoeg bleef ik op een tiental seconden hangen van het groepje dat op dat moment streed voor de derde plaats. Ik had het gevoel dat ik vandaag goed genoeg was om daarin mee te rijden”, reageerde Jens. “Op drie rondes van het einde verloor ik dan eens veel tijd door een lekke band. Zonder die tegenslag had er vandaag meer ingezeten dan die negende plaats.”

Zo keert Jens met een dubbel gevoel naar huis. “Met het resultaat kan ik niet honderd procent tevreden zijn, met het gevoel wel. Deze prestatie opent perspectieven voor de rest van het seizoen. Zonder Mathieu en Wout moet het zeker mogelijk zijn om de komende wat meer voorin mee te strijden.”

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Roval
Prologo
Cema
L.Brador
Martin Sport
RTV
Vermarc
Tacx
fietsstickers.be
Aktiv8
Sram
Met helmen
Defeet
Kärcher
Acrog
Jako
Sportsbalm
Prik en Tik