Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

EK Rosmalen: brons voor Laurens

EK Rosmalen: brons voor Laurens
04-11-2018

Laurens Sweeck heeft in Rosmalen brons veroverd. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice rekende in de strijd om het podium af met Michael Vanthourenhout en kwam maar net te kort om de tweede plaats van Wout Van Aert te bedreigen.

De snelle start in Rosmalen was voor Wout Van Aert, maar al in de tweede ronde nam Mathieu Van der Poel het commando over. Laurens Sweeck zag het allemaal gebeuren vanuit zevende positie.

Laurens belandde daarna in een groepje met Aerts, Vanthourenthout en Van der Haar. Vanthourenhout leek zich los te rukken op weg naar brons, maar in een ijzersterk tweede gedeelte van de wedstrijd ging Laurens op en over Vanthourenthout naar de derde plaats. In de slotronde naderde Laurens nog tot een handvol seconden van de wereldkampioen, maar het werd uiteindelijk een bronzen medaille.

Voor Laurens is het de eerste medaille op een EK of WK bij de profs. “De eerste maand was nog niet super. Elke wedstrijd wil ik meedoen voor het podium, maar dat lukte me niet. De laatste weken gaat het iets beter en vandaag volgt de beloning”, glunderde Laurens met de bronzen medaille rond de nek. “Op een goede dag hoop ik de aansluiting te kunnen maken met Mathieu en Wout. Bij de aankomst zag ik Wout nog rijden en ook het verschil met Mathieu was beperkt tot een kleine 20 seconden. Zo groot is de kloof dus niet.”

Daan Soete werd in Rosmalen 10e. “Voor mij was de start heel belangrijk, maar omdat ze voor mij sukkelden met hun pedalen was ik slecht weg. Daarna miste ik de frisheid om aansluiting te maken met de groep voor de top vijf.”

VANDEBOSCH ONTGOOCHELD

In de beloftencategorie liet een ontgoochelde Toon Vandebosch in de slotfase een toptienplaats liggen. “De start was nochtans goed”, aldus Toon. “Maar daar heb ik mezelf een beetje opgeblazen door proberen te volgen en op te schuiven. Ik moest even bekomen, maar maakte te veel technische foutjes.”

“In de laatste ronde kwam ik nog hard ten val in de voorlaatste bocht. Zonder die fout was ik tiende geëindigd, nu kwam ik als twaalfde binnen. Ik was vandaag zeker niet slecht, maar had ook geen supergevoel. Alles bij elkaar genomen, ben ik heel teleurgesteld. Van dit Europees kampioenschap had ik veel meer verwacht.”

Ook Jarno Bellens was ontgoocheld na zijn 25e plaats. “Een totale offday”, zuchtte Jarno. “Vanaf de eerste bocht had ik geen goed gevoel, dat is daarna niet meer veranderd.” Tomas Kopecky werd in Rosmalen 30e.

Foto: © Photopress.be

partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
fietsstickers.be
RTV
Acrog
Aktiv8
Prik en Tik
L.Brador
Defeet
Kärcher
Sportsbalm
Cema
Sram
Jako
Vermarc
Roval
Martin Sport
Met helmen
Tacx
Prologo