Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Loes wint in Luxemburg, toptien voor Jinse in Baskenland

Loes wint in Luxemburg, toptien voor Jinse in Baskenland
28-10-2018

Loes Sels heeft zondag haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. In het Luxemburgse Contern haalde ze het met meer dan een minuut voorsprong op de Nederlandse Puck Pieterse.

Een dag na de Soudal Classic in Neerpelt koos Loes Sels voor de veldrit in Contern in plaats van de Superprestige in Ruddervoorde. Een keuze die de Kempense een nieuwe overwinning opleverde. Loes was in het Groothertogdom ruim een minuut sneller dan het Nederlandse duo Puck Pieterse en Shirin Van Anrooij. "Het was een snel, maar door de hoogteverschillen lastig parcours", blikt Loes terug. "Van bij de start heb ik mijn eigen tempo gereden en dat was voldoende voor de zege. De cross in Neerpelt had ik goed verteerd, maar ondanks de zege is het topgevoel nog niet helemaal terug."

Ook in Luxemburg werd belofte Jarno Bellens vierde bij de heren, een wedstrijd die gewonnen werd door Corné Van Kessel. De Nederlander reed al vroeg in de wedstrijd weg met zijn ploegmaat Andreas Goeman. "Door een foutje van een Luxemburger kon ik niet mee", aldus Jarno. "Daarna reed ik een hele tijd in vijfde positie, net achter een groep dat voor de derde plaats reed. Na kettingproblemen voor Jarno Liessens kon ik op het einde nog een plaatsje opschuiven en als vierde binnenkomen."

In het Baskenland kwamen Yannick en Jinse Peeters in actie. In de Elorrioko Zikokrosa kende Yannick tot twee keer toe pech. Eerst werd hij opgehouden door een val van Spaans kampioen Ismael Esteban, later verloor hij nog eens tijd door kettingproblemen. "Het gevoel was beter dan gisteren, maar het geluk was niet aan mijn kant", aldus Yannick, die uiteindelijk 14e werd. Bij de vrouwen werd Jinse 8e. "Ik zat heel lang in een groepje voor de zesde plaats, maar moest na een foutje daar de rol lossen."

Foto: ©️ Christopher Jobbpartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Kärcher
Challenge
Defeet
Aktiv8
Roval
Wcup
Jako
Codagex
Prologo
Delim
L.Brador
Cema
Martin Sport
Vermarc
Sportsbalm
Tacx
Look
Met helmen
RTV