Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Marc Herremans wordt sportief coördinator

Marc Herremans wordt sportief coördinator
11-09-2018

Voormalig toptriatleet Marc Herremans (44) wordt sportief coördinator van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Herremans maakt eigenlijk mee de overstap met de broers Sweeck, die het voorbije voorjaar onze ploeg al kwamen versterken.

"Eigenlijk een logische stap", is Herremans eerlijk. "Laurens Sweeck wilde ook na zijn overstap naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heel graag met mij blijven samenwerken. Ik heb daar niet lang moeten over nadenken. Uiteindelijk is dat uitgedraaid in een samenwerking met het volledige team. Iets wat ik als een extra uitdaging zie." Naast coach van de broers Sweeck, is Marc Herremans ondertussen de persoonlijke trainer van vijf andere crossers. En begeleidt hij ook de rest van het uitgebreide team. Met zijn ervaring is Herremans uiteraard een waardevolle pion in de verdere uitbouw van de ploeg.

"Het team is echt gegroeid. Er zijn een pak renners op te volgen", beseft de Antwerpenaar. "Maar dankzij de technologische evolutie gaat dat best vlot. Via een database kan je tegenwoordig elke atleet van heel nabij volgen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met zowel de dokter als de diëtist van het team, wat op zijn beurt ook weer een meerwaarde is."

"Team klaar voor seizoensstart"

Herremans houdt zich met nog een aantal projecten bezig (zo is hij onder meer ook stichter van To Walk Again), maar zijn rol als sportief coördinator binnen ons team wordt toch wel een van zijn hoofdactiviteiten. "En ik ben best enthousiast richting de start van het nieuwe seizoen", glimlacht Marc. "Voor de eerstejaarsprofs wordt 2018-2019 niet de gemakkelijkste winter, maar in zijn globaliteit beschikken we over een sterk geheel. Tezelfdertijd predik ik ook realisme. Het blijft altijd afwachten. We zijn overtuigd dat ook de concurrentie niet stil heeft gezeten."

Als sportief coördinator vormt Herremans een belangrijke schakel tussen enerzijds het teammanagement en de ploegleiding, anderzijds ook tussen twee voornoemde partijen en de renners. "Noem mij maar een soort 'koppelstuk'. En dat is ook nodig met deze ruime groep."


Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Tacx
Martin Sport
Sram
L.Brador
Roval
Vermarc
Acrog
Cema
Sportsbalm
Met helmen
Defeet
Kärcher
Prologo
Aktiv8
RTV
fietsstickers.be
Prik en Tik
Jako