Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Jens wordt 16de in sterk bezette Ronde van Wallonië

Jens wordt 16de in sterk bezette Ronde van Wallonië
01-08-2018

Jens Adams is in een sterk bezette Tour de la Région Wallonie 16de geworden. Onze veldrijder uit Minderhout legde de basis voor zijn knap eindresultaat met een vierde plaats in de etappe naar La Roche.

Zes WorldTour-ploegen stonden er zaterdag aan de start van de Tour de la Région Wallonie. Zo verscheen naast Tim Wellens, die op de erelijst Dylan Teuns opvolgt als eindwinnaar, ook Fabio Aru aan de start.

Tussen die grote namen maakte ook Jens Adams indruk. In de derde etappe van Chimay naar La Roche - waarin Daan Soete de prijs voor de strijdlust kreeg - kwam hij als vierde binnen in een groepje met Wellens en Aru. “De laatste dertig kilometer van die etappe waren heel lastig”, aldus Jens. “Een goed resultaat in zo’n wedstrijd geeft dan wel vertrouwen. Voor ons is dit de hoogste categorie waarin we op de weg aan de start komen.”

In het eindklassement strandde Jens uiteindelijk op een 16de plaats, op 21 seconden van Wellens. Al deed Jens in de slotrit van Hoei naar Waremme nog een gooi naar een dichtere ereplaats. Samen met twee renners dichtte hij de kloof met een vlucht van veertien en sprokkelde hij nog twee bonificatieseconden.

“Ik heb nog geprobeerd een gooi te doen naar de overwinning, maar het peloton kwam te snel terug. De resultaten van deze week zijn voor mij wel een bevestiging van het goede trainingswerk van de voorbije weken. Ik kan met een goed gevoel de laatste rechte lijn richting het crossseizoen aanvatten.”

Eindstand:

1. Tim Wellens 20:22:26
16. Jens Adams op 00:21
44. Laurens Sweeck 06:03
53. Michael Boros 09:05
61. Daan Soete 15:10
75. Braam Merlier 20:50

Foto: ©Global Cycle Photographypartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Aktiv8
Martin Sport
Wcup
Delim
Tacx
Codagex
Jako
Defeet
Kärcher
Prologo
Vermarc
Look
Limar
Roval
Sportsbalm
Challenge
Cema
RTV