Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Arjen doet uitstekende zaak in Topcompetitie

Arjen doet uitstekende zaak in Topcompetitie
02-07-2017

Arjen Livyns heeft zaterdag een uitstekende zaak gedaan in de Topcompetitie. In de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften, de vierde manche van de Topcompetie, werd Arjen zevende. In de tussenstand behoudt hij een voorsprong van 31 punten op Mathias Van Gompel.

De renners kregen in de Omloop Het Nieuwsblad veertien hellingen te verteren over een afstand van 178 kilometer. Van bij de start zat het spel al op de wagen. In een eerste wedstrijd met een golf van aanvalspogingen werd er 43 kilometer afgelegd, maar pas op het plaatselijke parcours in Zottegem brak de wedstrijd helemaal open. In verschillende schuifjes ontstond er een kopgroep van een twintigtal renners met Jordi Van Dingenen en Arjen Livyns.

“Toen ik bij de kopgroep kwam, vormde er zich meteen een nieuwe ontsnapping”, vertelt Arjen. “Eerst vormde er zich een groepje van vier, daarna ben ik er met andere renners nog naartoe gereden. Die inspanning heeft me in de finale genekt. Ik voelde dat ik te kort zou komen. Bovendien konden Lotto-Soudal en BMC het ploegspel spelen.”

Finaal werd er met vijftien gesprint voor de overwinning. “Een zevende plaats was voor mij het hoogst haalbare. Jammer, want ik voelde me de laatste weken goed en had gehoopt op minstens een podiumplaats.”

EINDZEGE IN ZICHT

In de Topcompetitie doet Arjen wel een goede zaak. Na vier manches totaliseert hij 87 punten en heeft hij een voorsprong van 31 punten op dichtste achtervolger Mathias Van Gompel. Met nog twee wedstrijden, waarin maximaal 60 punten te rapen vallen, mag Arjen dromen van de eindzege.

“Het ziet er goed uit”, beseft de West-Vlaming. “In Sint-Niklaas moet ik opletten dat Van Gompel niet meeglipt in een groepje. Normaal rij ik mijn eigen wedstrijd, maar ik zal hem nu toch wat meer in het oog houden. Kan ik de schade beperken, dan is de Antwerpse Havenpijl in principe een formaliteit.”

EERSTE OVERWINNING OP ZAK

Het zou de bekroning zijn op een fantastisch seizoen voor Arjen. Eind juni boekte hij in de kermiskoers in het Waalse Bury zijn allereerste overwinning als renner. “Zelfs bij de jeugd heb ik nooit gewonnen. Toen was de wedstrijd uitrijden mijn eerste bekommernis. Dit seizoen was ik er toch al een aantal keer dicht bij. Ik heb dit jaar enorm veel stappen vooruit gezet. Door die wedstrijden met de profs heb ik veel meer body gecreëerd. In die andere wedstrijden zit ik bijna altijd in de aanval en kan ik mee de koers maken.”

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Martin Sport
Aktiv8
Kärcher
Vermarc
RTV
Tacx
Delim
Sportsbalm
Jako
Codagex
Defeet
Limar
Roval
Wcup
Prologo