Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Loes overtuigd: 'Volgend jaar kan ik nog progressie boeken'

Loes overtuigd: 'Volgend jaar kan ik nog progressie boeken'
25-02-2019

Het laatste crossweekend bracht voor Loes Sels nog twee extra podiumplaatsen. Onze vrouw in het veld kan dus met een tevreden gevoel terugblikken op haar seizoen. “En ik heb het gevoel dat er nog progressie mogelijk is”, klinkt het hoopvol.

Het niveau van het veldrijden heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen en ook Loes Sels heeft die vlucht niet gemist. Het voorbije seizoen stond ze maar liefst zestien keer op het podium, vier keer mocht ze zelf de armen in de lucht steken. In Leuven en Oostmalle sloot ze af met een tweede en derde plaats.

“Op voorhand had ik hier voor getekend”, toonde Loes zich tevreden na de Sluitingsprijs in Oostmalle, waar ze samen met Denise Betsema de wedstrijd hard heeft gemaakt. “Met iets meer vertrouwen had er dit seizoen misschien nog iets meer ingezeten. Dan kan ik nog net iets meer meedoen voor de overwinning. Maar over het hele jaar kan ik wel tevreden zijn. In Oostmalle kon je goed vaststellen dat het niveau bij de dames serieus gestegen is. Vroeger konden slechts een paar vrouwen door het zand rijden, nu rijdt bijna iedereen erdoor.”

Vijftien jaar na haar debuut in het veld heeft Loes het gevoel dat ze nog steeds stappen vooruit kan zetten. “Het draait allemaal om details, maar ik voel dat er nog progressie mogelijk is. Zo hoop ik dat ik eens een jaar alles op de sport kan zetten. Nu moet ik dinsdag en vrijdag nog werken. Daardoor zit rusten er niet echt in. Vooral vrijdag is een hectische dag, net voor het weekend is dat niet ideaal. Ik zou graag weten waar ik kan eindigen als ik eens een jaar alles op alles kan zetten.”

Ook na het seizoen zit er voor Loes voorlopig weinig rust in. “Komend weekend trekken we er twee dagen op uit, maar daarnaast zal ik toch mee moeten helpen met het huiswerk van de kinderen. Een echte vakantie zit er voorlopig niet in.”

In Oostmalle kwam er met Jinse Peeters nog een tweede renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice aan de start. Zij werd 28e.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Prologo
Cema
L.Brador
fietsstickers.be
RTV
Martin Sport
Vermarc
Kärcher
Tacx
Prik en Tik
Jako
Roval
Sram
Defeet
Acrog
Sportsbalm
Aktiv8
Met helmen