Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens sluit seizoen af met vijfde plaats in Oostmalle

Laurens sluit seizoen af met vijfde plaats in Oostmalle
25-02-2019

Laurens Sweeck heeft zondag het seizoen afgesloten met een vijfde plaats in de Sluitingsprijs in Oostmalle. “Het was niet mijn beste seizoen, maar ik heb nooit mijn hoofd laten hangen”, aldus Laurens.

Twee overwinningen, acht keer op het podium en zeventien keer top vijf. Dat is de balans van het voorbije seizoen van Laurens Sweeck. In het slotweekend had hij daar graag nog een podiumplaats aan toegevoegd, maar na de kettingbreuk in Leuven moest hij zondag in Oostmalle tevreden zijn met een vijfde plaats.

“Jammer dat ik in Leuven mijn goede benen niet kon verzilveren. Daar had ik echt een goede dag, in Oostmalle was het net iets minder. Ik was goed weg, maar voelde al snel dat ik me bij de start had opgeblazen. Nadat ik even op adem kon komen, waren de eerste drie weg en was de wedstrijd bijna gereden. Niemand maakte aanstalten om mee het gat dicht te rijden.”

Laurens sloot het seizoen uiteindelijk af met een vijfde plaats. “Zo stop ik het seizoen toch nog op een positieve manier. In Leuven was ik goed, maar kende ik pech. En vijfde in Oostmalle is ook niet slecht.”

“Ik ben wel blij dat de fiets even aan de kant kan. Ik moet eerlijk zijn en besef dat dit niet mijn beste seizoen. Een aantal jongens heeft dit jaar een stap vooruit kunnen zetten. Dan is het logisch dat er andere renners zijn waar de uitslagen iets minder waren. Dit jaar hoor ik bij die renners, maar geen moment heb ik mijn hoofd laten hangen. Hopelijk is het volgend jaar aan mij om opnieuw een stap vooruit te zetten.”

NEGENDE PLAATS VOOR JENS

In Oostmalle was er nog een negende plaats voor Jens Adams, ook voor Daan Soete (17e) en Diether Sweeck (19e) was er nog een plaats in de top twintig. Yannick Peeters eindigde het seizoen met een 28e plaats.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Kärcher
Jako
Sportsbalm
fietsstickers.be
Sram
Cema
Roval
L.Brador
Acrog
Defeet
Met helmen
Vermarc
RTV
Prik en Tik
Prologo
Tacx
Martin Sport
Aktiv8