Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Oostmalle: top vijf voor Camps en Vandebosch

Oostmalle: top vijf voor Camps en Vandebosch
24-02-2019

Jelle Camps en Toon Vandebosch hebben hun seizoen afgesloten met een sterke prestatie in de Sluitingsprijs in Oostmalle. Een geëmotioneerde Jelle reed naar de vierde plaats, een moegestreden Toon werd voor eigen volk vijfde.

Vier keer klopte hij hard op zijn stuur en honderd meter voorbij de aankomst liet Jelle Camps de tranen de vrije loop. Geen tranen van ontgoocheling, maar van geluk. Blij dat hij een moeilijk seizoen toch nog kon afsluiten met een vierde plaats.

Halfweg cross leek die vierde plaats nochtans ver weg voor Jelle. Voorin had zich een groepje van vier met Toon Vandebosch, Maik van Der Heijden, Niels Vandeputte en Ryan Kamp gevormd. Jelle volgde verderop.

Dankzij een sterke finale slaagde hij er toch nog in om Toon de vierde plaats af te snoepen. “Deze vierde plaats doet zoveel deugd”, zei een fel geëmotioneerde Jelle. “Voor mij voelt dit resultaat aan als een overwinning. Zeker na alle tegenslag van de voorbije twee jaar.”

“Twee rotseizoenen heb ik achter de rug, dan is het mentaal goed om op zo’n manier het seizoen te kunnen afsluiten. De laatste maanden heb ik veel kritiek gekregen. Vandaag heb ik laten zien dat ik het nog wel kan. Ik ben ervan overtuigd dat ik volgend jaar een dijk van een seizoen kan rijden. Ik heb nog twee jaar om in de beloftencategorie iets te tonen.”

TOON: ‘TE ENTHOUSIAST GESTART’

Toon Vandebosch had in Oostmalle zijn zinnen gezet op een goed resultaat. De Mallenaar startte furieus en probeerde samen met Van der Heijden de concurrentie onder druk te zetten. Zo werd na drie rondes de kopgroep uitgedund van tien naar vier.

Voor Toon ging het daarna echter iets te snel. Eerst moest hij Van der Heijden en Vandeputte laten gaan, daarna zag hij ook Nederlands kampioen Kamp steeds kleiner worden. In de laatste rechte lijn speelde hij zijn vierde plaats dus kwijt aan Jelle.

“Misschien ben ik iets te enthousiast gestart”, bekende Toon. “In het begin had ik het gevoel dat Maik en ik konden wegrijden, maar toen hij het tempo de hoogte injoeg, hing ik aan de rekker. Toen we met vier wegreden, moest ik helemaal à bloc rijden. In de laatste ronde viel ik helemaal stil, waardoor ik te veel fouten maakte om die vierde plaats vast te houden.”

“Het is jammer dat Jelle er finaal nog overkwam, maar hij verdiende het om vierde te worden. Misschien had ik beter moeten indelen, maar na een moeilijk seizoen ben ik wel tevreden met die vijfde plaats. De laatste weken voelde ik me terug sterker worden. Ook de rug en de heup voelen steeds beter aan. Nu is het tijd om drie weken te rusten en dan terug op te bouwen naar volgend jaar.”

Foto: Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Sram
Acrog
Sportsbalm
Aktiv8
Tacx
Prik en Tik
RTV
L.Brador
Met helmen
Martin Sport
Cema
Defeet
fietsstickers.be
Vermarc
Roval
Jako
Prologo
Kärcher