Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Vijftiende podium voor Loes, kettingbreuk voor Laurens

Vijftiende podium voor Loes, kettingbreuk voor Laurens
23-02-2019

In Leuven heeft Loes Sels haar vijftiende podiumplaats van het seizoen veroverd. Na een sterke wedstrijd moest ze alleen de duimen leggen voor Denise Betsema. Laurens Sweeck zag zijn kansen op het podium door de neus geboord na een gebroken ketting.

Loes Sels startte in Leuven als titelverdedigster en was tuk op een bisnummer. Samen met Ellen Van Loy dook ze op kop het veld in en ook een aanvalspoging van Annemarie Worst kon ze succesvol counteren.

Zo kregen we voorin uiteindelijk een leiderskwartet: Loes, Van Loy, Worst en Betsema, teruggekeerd na een mindere start. Na een foutje van Betsema raakte Loes alleen voorop, maar de Nederlandse zette de scheve situatie al snel terug recht. Het kwartet werd zo herleid tot een duo, maar in de finale moest ook Loes zich gewonnen geven: Betsema op één, Loes op twee, Worst op drie.

“Betsema was vandaag sterker”, zag ook Loes. “Maar misschien had er vandaag toch iets meer in gezeten als ik de technische stroken als eerste kon ingaan. Daar was Denise de betere en daar kon ze uiteindelijk het verschil maken. Iedere keer reed ze daar een paar seconden weg.”

Voor Loes was het al haar vijftiende podiumplaats van het seizoen. “Hopelijk kan ik er daar zondag in Oostmalle nog eentje aan toevoegen.” Jinse Peeters werd in Leuven vijftiende.

KETTINGBREUK VOOR LAURENS

Geen podiumplaats voor Laurens Sweeck in Leuven, maar die had er wel ingezeten voor de Brabander. Materiaalpech trok echter een dikke streep door zijn rekening. Op een moment dat Laurens samen met Aerts, Vanthourenhout en Van der Haar een kopgroep van vier vormde, brak zijn ketting. Einde wedstrijd voor Laurens.

“Het gevoel was nochtans goed”, zuchtte Laurens. “Ik was goed gestart en zat meteen mee in de wedstrijd. Na een foutje verloor ik vooraan even de voeling, maar daarna kon ik opnieuw de aansluiting maken. En toen sloeg het noodlot toe.”

Daan Soete sloot de wedstrijd af op een dertiende plaats, Jens Adams werd veertiende. Belofte Jarno Bellens bereikte de aankomst als zeventiende.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Prologo
Sportsbalm
Met helmen
RTV
Roval
Acrog
Jako
Prik en Tik
Vermarc
Aktiv8
Defeet
Kärcher
L.Brador
Tacx
Martin Sport
Cema
fietsstickers.be
Sram