Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Statement na uitsluiting Diether Sweeck

Statement na uitsluiting Diether Sweeck
16-02-2019

Diether Sweeck werd tijdens de slotmanche van de Superprestige uitgesloten na een ongepast manoeuvre richting Loris Rouiller. Ook het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice veroordeelt dit manoeuvre en zal zijn renner na een intern gesprek een gepaste sanctie opleggen. Diether biedt alvast zijn excuses aan Loris aan.

Het incident gebeurde in de openingsronde van de Superprestigemanche in Middelkerke, onmiddellijk na de start. Tijdens het gedrum in de eerste bocht werd Diether Sweeck gehinderd, waarna hij in een opwelling een armbeweging richting Loris Rouiller maakte. De wedstrijdjury herbekeek de beelden en besliste een paar ronden later om Diether uit de wedstrijd te zetten.

„Een beslissing waar we volledig achter staan”, klinkt het bij het teammanagement. „Ook wij veroordelen dit gedrag en dat willen we met dit statement absoluut duidelijk maken. We kennen Diether echter als een rustige jongen die geen vlieg kwaad doet, dus willen we eerst zijn versie over deze uitschuiver horen vooraleer we hem een gepaste sanctie opleggen."

Excuses van Diether

De renner zelf excuseert zich sowieso richting Loris Rouiller. „Het gebeurde in het heetst van de strijd en was een reactie op een eerder manoeuvre, maar dat keurt mijn gedrag natuurlijk niet goed. Bij deze wil ik mij dan ook verontschuldigen bij Loris. Ik had uiteraard nooit de intentie hem vol te raken", vertelt Diether Sweeck.


Foto: ©Photopresspartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Sportsbalm
Defeet
fietsstickers.be
Prologo
Cema
Tacx
L.Brador
Acrog
Kärcher
Met helmen
Vermarc
Roval
Martin Sport
Prik en Tik
Jako
Aktiv8
RTV
Sram