Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Nieuwe podiumplaats voor Loes in Middelkerke

Nieuwe podiumplaats voor Loes in Middelkerke
16-02-2019

Loes Sels blijft op het einde van het seizoen haar hoge vorm aanhouden. In de Noordzeecross in Middelkerke reed ze na een gemiste start toch nog naar haar veertiende podiumplaats van het seizoen.

Het was zaterdag puffen en zweten geblazen aan de Belgische kust. Het kwik flirtte in Middelkerke met de vijftien graden. “Die warmte viel als een blok over mijn lichaam. Het maakte de wedstrijd op een pittig parcours alleen maar lastiger”, pufte Loes. “Bovendien had ik niet het gevoel dat de benen goed waren.”

Kwam er nog bovenop: een mindere start. Loes dook ver in de achtergrond het veld in en verloor ook op de obligate schuine kant een pak seconden. “Ik dacht dat een toptien al een mooi resultaat zou zijn vandaag, maar na die gemiste start kon ik toch nog snel naar voren opschuiven.”

Het resultaat: Loes ging in de slotronde nog over wereldkampioene Sanne Cant heen en veroverde in de slotmanche van de Superprestige haar veertiende podiumplaats van het seizoen. “Mijn eerste podiumplaats in de Superprestige”, genoot Loes, die in vier van de acht manches aan de start kwam. “Na zo’n seizoen is dat zeker wel verdiend.”

De overwinning in Middelkerke was voor Denise Betsema, voor Ceylin del Carmen Alvarado. Jinse Peeters reed naar een achttiende plaats. In de eindstand van de Superprestige is Loes 8e geworden,

Onze profs kenden een collectieve offday in Middelkerke. Alleen Jens Adams (9e) haalde de toptien.

Foto: Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Kärcher
Prologo
Roval
L.Brador
Tacx
Jako
RTV
Cema
Aktiv8
Defeet
Sram
Sportsbalm
fietsstickers.be
Vermarc
Martin Sport
Prik en Tik
Acrog
Met helmen