Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Mud Stories in Hoogstraten: verkleumde renners na loodzware cross

Mud Stories in Hoogstraten: verkleumde renners na loodzware cross
10-02-2019

Het seizoen loopt op zijn einde, maar zondag kregen de renners in Hoogstraten een loodzware cross voor de wielen geschoven. Jens Adams werd tiende met verkleumde vingers. “Een uur lang stoempen”, verwoordde Tomas Kopecky aan de aankomst het gevoel.

En of het zwaar was geweest zondag? Aan de aankomstzone aan de fruitveiling in Hoogstraten druppelden één voor één verkleumde rennerslijven vol modder binnen. Net voor de start van de wedstrijd bij de mannen was het hard beginnen regenen. Het zorgde voor extra slopende omstandigheden op een parcours dat er traditioneel al veeleisend bijligt.

Jens Adams (10e) was de eerste pion van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice die de finish bereikte. De thuisrijder bibberde net niet uit zijn lichaam. “Ik heb echt kou geleden vandaag. In mijn handen heb ik niet veel gevoel meer. Over de wedstrijd zelf ben ik niet helemaal tevreden. Door een lekke band heb ik halfweg koers veel tijd verloren, maar veel meer had er anders allicht ook niet ingezeten.”

KOPECKY: ‘ZO’N ZWARE CROSS KOM JE NIET MEER VAAK TEGEN’

Tomas Kopecky kwam in Hoogstraten als 26e over de streep. Onze Tsjechische belofte probeerde zich snel op te warmen met een bekertje hete koffie. “Zo’n cross als vandaag kom je op een seizoen niet vaak tegen”, klonk het. “Het was een uur lang stoempen in ongelooflijk zware condities.”

“Op sommige stroken worden je wielen zo hard in de grond gezogen dat je nog amper vooruit komt. Dit zie je alleen nog in Gavere en Hoogstraten. Als belofte was het heel zwaar om die laatste twee rondes te verteren, ik was helemaal leeg.”

Na Hoogstraten volgen er voor Tomas nog drie wedstrijden: Middelkerke, Hulst en Oostmalle. “In Hulst en Oostmalle zijn er nog aparte wedstrijden voor beloften, hopelijk kan ik me daarin nog een keer tonen.”

MAAGPROBLEMEN VOOR LAURENS

Laurens Sweeck stapte in Hoogstraten voortijdig uit de wedstrijd. Kettingproblemen en een slecht gevoel dwongen onze kopman tot opgave. “Na een slapeloze nacht geen kracht in de benen en last van de maag. Hopelijk ben ik nu niet ziek aan het worden”, aldus Laurens.

Daan Soete schoof na een moeizame start op naar de dertiende plaats. Diether Sweeck (23e) en Toon Vandebosch (24e) eindigden buiten de toptwintig. Yannick Peeters (rugklachten) haalde de uitslag niet.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
RTV
Sportsbalm
Met helmen
Sram
Martin Sport
Kärcher
Jako
L.Brador
Aktiv8
Prologo
Defeet
Vermarc
fietsstickers.be
Acrog
Prik en Tik
Roval
Tacx
Cema