Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Foutje kost Loes Sels mogelijke podiumplaats in Hoogstraten

Foutje kost Loes Sels mogelijke podiumplaats in Hoogstraten
10-02-2019

Geen nieuwe podiumplaats voor Loes Sels in Hoogstraten. “Een foutje op het verkeerde moment kost me allicht de derde plaats”, probeerde ze achteraf haar ontgoocheling te verbijten.

Verdomme. Het was voor Loes Sels moeilijk om haar ontgoocheling te verbergen na haar vierde plaats in Hoogstraten. Loes was in het noorden van Antwerpen lang in strijd voor een podiumplaats, maar moest in de zevende manche van de Superprestige finaal de duimen leggen voor Denise Betsema.

Al had het ook anders kunnen verlopen. Een foutje in de tweede ronde koste Loes de aansluiting bij het leidersduo Cant-Worst. “Ik stond op het punt om voorin aan te sluiten, maar koos op een heuveltje voor het verkeerde spoor. Plots bleef ik met mijn stuur achter het lint hangen. Ik moest me lostrekken, maar toen ik terug kon vertrekken zaten de andere rensters terug in mijn wiel.”

Een veertiende podiumplaats van het seizoen lag anders voor het grijpen. “Had ik de sprong naar voren kunnen maken, dan had ik wel een tijdje kunnen volgen en was ik allicht zeker derde geworden. Jammer. Aan de andere kant ben ik wel blij dat het gevoel weer goed was. Twee dagen na elkaar kon ik mee de cross maken, dat is een teken dat ik goed herstel.”

Nog twee weekends en het seizoen zit erop, maar Loes heeft nog wel een doel: de crosswinter afsluiten met 15 podiumplaatsen. Nog twee keer topdrie dus. “Er komen nog een paar mooie crossen aan. Twee keer op het podium, dat zou mooi zijn. Vier keer is ook goed (lacht).”

25e PLAATS VOOR JINSE

Jinse Peeters besloot haar wedstrijd in Hoogstraten op de 25e plaats. “Bij de start schoten ze voor mij uit hun pedaal, waardoor ik niet goed weg was. Daarna voelde ik me wel goed en kon ik door de muur gaan.”

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Aktiv8
Sportsbalm
Kärcher
Defeet
RTV
Prologo
L.Brador
Met helmen
Jako
Prik en Tik
Martin Sport
Sram
Roval
Cema
Acrog
Tacx
Vermarc
fietsstickers.be