Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Topvijfplaats voor herboren Toon Vandebosch in Lille

Topvijfplaats voor herboren Toon Vandebosch in Lille
09-02-2019

Toon Vandebosch is deze middag vijfde geëindigd in de slotmanche van de DVV Trofee. In Lille toonde de jongste van het broederpaar zich herboren na een moeilijk seizoen. "Vijf dagen zonder fiets hebben me deugd gedaan", aldus onze flamboyante Kempenaar.

Het is nog niet het seizoen van Toon Vandebosch geweest. Na een sterk debuutjaar bij de beloften moest Toon de voorbije winter een stapje terugzetten, met als anticlimax zijn niet-selectie voor het WK in Bogense. Vandebosch besliste dan maar om een paar dagen van de fiets te blijven en dat lijkt te renderen.

"Ik voelde me ook moe", geeft Toon aan. "Die vijf dagen zonder fiets hebben me goed gedaan, denk ik. Vandaag had ik nog geen superbenen, maar slecht was het ook niet. Ik reed zelfs een paar ronden op plaats drie rond, maar omdat ze achter mij bleven druk zetten, ben ik toch wel wat over mijn toeren gegaan. De laatste ronde moest ik dan ook alles of niets spelen om weg te blijven, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Ach, met die vijfde plaats hoor je mij niet klagen. Ik onthoud vooral dat veel betere gevoel in vergelijking met de voorbije weken."

Met Mathijs Wuyts (Acrog-Pauwels Sauzen, 8ste) en Victor Vandebosch (10de) eindigden nog twee van onze pionnen in de top tien. Die laatste reed best een opvallende koers, want hij kwam terug vanuit de achtergrond. Jarno Bellens werd 12de, Jelle Camps 16de. Ook Jelle moest na een slechte start van ver terugkomen.

Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Tacx
Prologo
Kärcher
L.Brador
Met helmen
Acrog
Martin Sport
Prik en Tik
Vermarc
Cema
Sram
Defeet
fietsstickers.be
Jako
Sportsbalm
Roval
Aktiv8
RTV