Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens sluit DVV Trofee af op vierde plaats

Laurens sluit DVV Trofee af op vierde plaats
09-02-2019

Laurens Sweeck heeft de DVV Trofee afgesloten op een vierde plaats. In de slotmanche in Lille werd hij zaterdag vijfde. Daan Soete eindigde in de Krawatencross net buiten de toptien.

De Krawatencross in Lille leverde zaterdag achter wereldkampioen Mathieu van der Poel een spannende strijd op voor het podium. Laurens Sweeck hield lang stand in een uitgebreide groep, maar in de slotfase moest hij Michael Vanthourenhout en Toon Aerts laten gaan.

“Het gevoel was vandaag redelijk goed, maar in die grote groep was het niet eenvoudig om voor het podium te rijden”, geeft Laurens toe. “Op het beslissende moment zat ik net iets te ver.” Hij werd uiteindelijk vijfde, goed voor zijn zestiende topvijf van het seizoen.

Laurens kon in Lille wel een ander doel realiseren: de vierde plaats in de DVV Trofee over de streep trekken. Hij verscheen aan de start met een voorsprong van 18 seconden op Lars van der Haar en kon die kloof ook vasthouden. “In de laatste ronde heb ik gefocust op dat eindklassement en dat is me ook gelukt.”

ELFDE PLAATS VOOR SOETE

Daan Soete werd in Lille elfde. De Kempenaar reed bijna een hele cross in de buurt van het groepje met Laurens. “Het gevoel was beter dan de laatste weken, maar op deze snelle omloop hing ik wel de hele tijd aan de rekker. Op het moment dat ik zelf wou opschuiven, trok er altijd iemand anders door.”

“Ik hoop de komende weken nog een paar mooie wedstrijden te rijden. Misschien is er in het laatste weekend zonder Mathieu van der Poel nog wel een podiumplaats mogelijk.”Jens Adams en Diether Sweeck werden in Lille 15e en 22e, Yannick Peeters gaf op met rugklachten.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Aktiv8
Prik en Tik
RTV
Tacx
Cema
Sram
Jako
Defeet
Met helmen
fietsstickers.be
Kärcher
Martin Sport
Roval
Sportsbalm
Prologo
Acrog
L.Brador
Vermarc