Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

13de podiumplaats van het seizoen voor Loes in Lille

13de podiumplaats van het seizoen voor Loes in Lille
09-02-2019

Voor de 13de keer (dertiende!) keer deze winter is Loes Sels op het podium geëindigd. In de slotmanche van de DVV Trofee kleurde Loes mee de koers, maar in de slotfase moest ze haar meerdere erkennen in wereldkampioene Sanne Cant. In de sprint voor de tweede plaats was Betsema net wat sneller.

U23-wereldkampioen Inge van der Heijden nam de beste start in de Lilse Bergen, maar de andere toppers, waaronder Loes Sels, lieten niet begaan. Meer zelfs, Loes nam nadien resoluut de koers in handen en legde de rest van de concurrentie een bijzonder hoog tempo op. Anderzijds ook niet altijd een voordeel, want dat kopwerk zou in de finale toch wat in de kleren kruipen.

"Ik voelde me in die zand- en technische stroken wel comfortabel aan de leiding", vertelde Loes na afloop. "En dat ging ook foutloos. Ik besef dat ik daarmee wat veel kopwerk verrichtte, maar dat had ook zijn voordelen. Stel dat iemand een foutje maakt achter je, kan je zomaar een gaatje slaan. Dat is echter niet gebeurd."

In de slotronde kon 'killer' Sanne Cant de wedstrijd naar zich toe trekken met één forse tempoversnelling op het juiste moment. "Mijn zwakste punt", gaf Loes toe. "Ik moet het hebben van tempo maken, niet van die versnellingen. Zo verloor ik ook het sprintje van Betsema voor de tweede plaats. Maar ik ben vooral tevreden met het goede gevoel. Uitgerekend in de week van het WK werd ik wat ziek. Het kostte me ook mijn deelname aan de Parkcross woensdag. Leuk dat ik vandaag weer het goede gevoel te pakken heb."

Onze belofte Jinse Peeters werd in Lille 26ste. "Ik startte behoorlijk, maar kon het tempo in het groepje voor een top twintigplaats net niet vasthouden."

Foto: ©Photopress.be
partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
L.Brador
Prologo
Cema
fietsstickers.be
Acrog
Sportsbalm
Prik en Tik
Kärcher
Defeet
Roval
Martin Sport
Sram
Vermarc
Aktiv8
Jako
Tacx
RTV
Met helmen