Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Daan hoopt op mooi seizoenseinde: 'Veel zin om nog iets te tonen'

Daan hoopt op mooi seizoenseinde: 'Veel zin om nog iets te tonen'
08-02-2019

Het veldritseizoen zet dit weekend met de Kempense dubbel Lille-Hoogstraten de laatste rechte lijn in. Daan Soete hoopt in eigen streek de eindfase goed in te zetten om zijn seizoen op een positieve manier af te sluiten.

Na een sterke start van het seizoen met onder andere winst in de Brico Cross in Lokeren heeft Daan Soete er een wisselvallig seizoen op zitten. Met nog drie weekends voor de boeg hoopt onze Kempenaar de winter op een positieve manier af te sluiten.

“Die wisselvallige winter is het gevolg van een te intensieve zomer”, zoekt Daan naar een verklaring. “Te veel wedstrijden op de teller en te intensief getraind. Dat moet een les zijn voor de komende jaren. In principe ben ik een renner die niet veel wedstrijdritme nodig heeft om goed aan het seizoen te beginnen. Twee jaar geleden heb ik mijn seizoen zo voorbereid. Met succes. Als het voor de ploeg goed is, wil ik het volgend jaar op dezelfde manier aanpakken.”

Ook uit het seizoen zelf wil Daan lessen trekken. “Na de goede start kende ik een dipje. Op dat moment ben ik harder gaan trainen om mijn goede vorm terug te vinden. Ik had op dat moment beter wat extra rust genomen.”

Daan zal dit seizoen in alle wedstrijden nog aan de start staan. “Alleen in Oostmalle heb ik nog geen contract. Hopelijk kan ik ook daar rijden, want ik vind er een parcours terug waarop ik goed tot mijn recht kom. Dit weekend hoop ik in Lille een goede prestatie neer te zetten. Na het gemiste WK hoop ik het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. Terwijl de andere renners in Denemarken zaten, heb ik wat extra getraind in Calpe. Het einde van het seizoen is in zicht, maar ik heb er nog heel veel zin in. Hopelijk vertaalt zich dat in een mooi resultaat.”

Onze renners in Lille:

Elite: Jens Adams, Yannick Peeters, Daan Soete, Diether Sweeck en Laurens Sweeck
Dames: Jinse Peeters en Loes Sels
Beloften: Jarno Bellens, Jelle Camps, Toon Vandebosch en Victor Vandebosch


Onze renners in Hoogstraten:

Elite: Jens Adams, Yannick Peeters, Daan Soete, Diether Sweeck en Laurens Sweeck
Dames: Jinse Peeters en Loes Sels
Beloften: Tomas Kopecky, Toon Vandebosch en Victor Vandebosch


Foto: Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Kärcher
Aktiv8
Prologo
Roval
Sram
Cema
Acrog
Martin Sport
Tacx
L.Brador
fietsstickers.be
Sportsbalm
RTV
Vermarc
Met helmen
Jako
Defeet
Prik en Tik