Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Tomas maakt sprong van 64 plaatsen op UCI-ranking

Tomas maakt sprong van 64 plaatsen op UCI-ranking
05-02-2019

De vierde plaats van belofte Tomas Kopecky op het WK veldrijden in Bogense heeft onze jonge Tsjech geen windeieren gelegd. Op de nieuwe UCI-ranglijst duikt hij voor het eerst de tophonderd binnen. Ook Jens Adams (+6) en Laurens Sweeck (+1) gaan erop vooruit.

Tomas Kopecky was het afgelopen WK misschien wel één van de verrassingen. Als eerstejaarsbelofte streed hij lang mee voor de medailles om uiteindelijk knap vierde te worden.

Die vierde plaats in Denemarken vertaalt zich nu in een stevige sprong voorwaarts op de UCI-ranglijst. Op de dinsdag gepubliceerde ranking klimt hij van 153 naar 89, een stijging van maar liefst 64 plaatsen.

Zo behoort Tomas nu al tot de tophonderd van het veldrijden. Een straffe prestatie, zeker omdat hij pas begin december in Overijse zijn eerste UCI-punten sprokkelde. Een kleine twee maanden later staat de teller al op 177 punten.

Jens duikt op twintig binnen

Ook Jens Adams en Laurens Sweeck gingen er op de nieuwe UCI-ranglijst op vooruit. Jens Adams mag zes banken opschuiven en duikt de toptwintig binnen (van 24 naar 18). Voor de Kempenaar een wereld van verschil bij de startorde. Laurens Sweeck (van 5 naar 4) doet haasje-over met Michael Vanthourenhout.

Bij de dames gaat ook Loes Sels er ondanks een ‘minder wereldkampioenschap’ op vooruit (van 7 naar 6). Belofte Jinse Peeters maakt dankzij haar WK-debuut een kleine sprong voorwaarts, van 138 naar 131.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Acrog
Jako
Sram
Tacx
Prik en Tik
Martin Sport
Aktiv8
Prologo
Cema
Roval
Met helmen
Defeet
Sportsbalm
fietsstickers.be
Vermarc
RTV
L.Brador
Kärcher