Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

WK Bogense: Tomas Kopecky verrast en verbaast met 4e plaats

WK Bogense: Tomas Kopecky verrast en verbaast met 4e plaats
02-02-2019

Op de eerste dag van het WK heeft Tomas Kopecky uitgepakt met een straffe prestatie. Onze jonge Tsjech reed in zijn eerste WK voor beloften naar een knappe vierde plaats. “Ik kan het niet goed geloven”, klonk het met een brede glimlach.

Een jaar geleden veroverde Tomas Kopecky op het WK in Valkenburg nog zilver als junior, zaterdag stond hij in Bogense aan de start van zijn eerste WK voor beloften. Toptien was vooraf de ambitie, een verwachting die Tomas met zijn vierde plaats meer dan heeft ingelost.

Als eerstejaarsbelofte moest Tomas nochtans achterin vertrekken, maar na een snelle start sloot hij bij het ingaan van de derde ronde al aan bij het groepje voor de tweede plaats. Tom Pidcock, de latere wereldkampioen, had toen al zijn vleugels gespreid.

“Ik voelde in de eerste ronde al dat ik een goede dag had. Toen ik vooraan kwam aansluiten, kreeg ik echt vleugels.”In de zesde ronde nam onze jonge Tsjech zelfs het commando in de achtervolging op Pidcock. “Ik geraakte daarna nog even weg met Eli in de strijd voor de tweede plaats, maar de laatste twee rondes waren voor mij net iets te zwaar. Daardoor kwam ik net tekort voor een medaille.”

BETERE STARTPLAATS

“Die vierde plaats is echter een resultaat dat mijn verwachtingen ver overstijgt. Ik kan het nog steeds niet geloven. Dit is een prestatie waarop ik kan bouwen. Hopelijk kan ik de stijgende lijn van dit seizoen ook de komende jaren doortrekken. Dankzij de extra UCI-punten zal ik vanaf nu alvast een veel betere startplaats krijgen. Daar zal ik zeker van kunnen profiteren, want vandaag hebben die eerste twee rondes me heel veel energie gekost.”

Eerder op de dag werd Jelle Vermoote van onze opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC 31e bij de junioren.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Martin Sport
Vermarc
Aktiv8
Tacx
Roval
Cema
Prik en Tik
RTV
Prologo
Kärcher
Sportsbalm
Acrog
Jako
fietsstickers.be
L.Brador
Met helmen
Defeet
Sram