Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Tom Vannoppen blikt vooruit op WK: 'Parcours dat Laurens ligt'

Tom Vannoppen blikt vooruit op WK: 'Parcours dat Laurens ligt'
01-02-2019

Ploegleider Tom Vannoppen blikt vooruit op het WK in het Deense Bogense. Tom ziet kopman Laurens Sweeck een goede prestatie neerzetten. "Op dit parcours moet hij meedoen voor een topvijfplaats. En als je op de top vijf mikt, doe je misschien wel mee voor het podium ..."

Laurens sukkelde vorig weekend nog met de naweeën van zijn val op training een paar dagen eerder. Daar lijkt hij nu stilaan van verlost te zijn. "Ik hoop het", vertelt Vannoppen. "Want dit is wel een parcours dat hem moet liggen. Als Laurens geen hinder meer ondervindt van zijn valpartij, kan hij lang meestrijden voor de betere ereplaatsen. Ik zie hem in dat geval zelfs meedoen voor een topvijfplaats. En dan kan je ook zomaar nog hoger eindigen."

Pas morgen parcoursverkenning
Laurens trainde vandaag nog niet op het parcours, maar beperkte zich tot een wegtraining, deels achter de wagen. Hetzelfde wat Jens Adams betreft. Pas morgen zullen ze allebei het parcours verkennen. "Bij Jens wordt het vooral belangrijk een goede start te hebben", aldus Tom. "Dan eindigt hij in principe altijd in de top tien. Belangrijk, want daarmee zou hij kostbare UCI-punten scoren, die hem in de nabije toekomst verzekeren van een betere startpositie."

Morgen wordt ook wat verwacht van Loes Sels en Tomas Kopecky. "Loes trainde wel op de omloop vandaag en kwam een keertje ten val. Maar daar moet ze zich overzetten. Loes is normaal voldoende technisch begaafd om op dit parcours uit de voeten te kunnen. Als ze in zichzelf gelooft, kan ze een mooi WK rijden."

Tomas Kopecky
Bij de beloften is Tomas Kopecky onze enige vertegenwoordiger. "Onder het motto alles mag, niets moét", lacht Tom. "Tomas is pas eerstejaars, maar heeft een uitstekende laatste anderhalve maand achter de rug. Hij is ook enthousiast over het parcours en kan zomaar verrassen met een mooie wedstrijd en dito resultaat."

Tot slot krijgen we morgen ook nog junior Jelle Vermoote en zondag U23-dame Jinse Peeters aan de start. "Jelle reed een sterke wedstrijd in Bern. Ook daar werd het een snelle koers. Hij kan dat dus wel. Als hij nog over de goede vorm beschikt, kan hij met vertrouwen aan zijn WK beginnen. Ook Jinse kan zonder veel druk van start. Voor haar is dit echt een WK om te leren."partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Defeet
Prologo
Aktiv8
Acrog
L.Brador
Sportsbalm
Martin Sport
Cema
Prik en Tik
Vermarc
RTV
Kärcher
Jako
Tacx
fietsstickers.be
Sram
Met helmen
Roval