Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

WK Bogense: Jens en Laurens met goed gevoel naar Denemarken

WK Bogense: Jens en Laurens met goed gevoel naar Denemarken
31-01-2019

Twee profs van onze ploeg verschijnen zondag aan de start van het WK veldrijden in Bogense: Laurens Sweeck en Jens Adams. Laurens hoopt op een snelle cross, Jens gaat op zoek naar belangrijke UCI-punten.

Laurens Sweeck en Jens Adams zijn donderdag naar Denemarken afgereisd. Beiden deden dat met veel vertrouwen. Een week na zijn zware val tijdens een bostraining voelt Laurens zich iedere dag beter, Jens wil in Bogense zijn goede januarivorm doortrekken.

“Tegen zondag zal ik zeker in orde zijn”, is Laurens hoopvol. “Die val van vorige week kwam niet op een goed moment, maar ik zal zondag op volle kracht kunnen rijden. Dinsdag heb ik al een gewone training op de weg kunnen afwerken. In het veld heb ik nog niet gereden om mijn ribben te sparen voor de schokken.”

Terwijl veel renners hopen dat de temperatuur wat stijgt om zo voor een zwaardere omloop te zorgen, mag het voor Laurens blijven vriezen. “Een snelle cross moet mij op zo’n parcours wel liggen. Ook voor mijn ribben is dat allicht beter. Hoe sneller je rijdt, hoe meer ontspannen je op je fiets zet. Wordt het stoempen en wroeten, dan wordt het voor mij toch iets lastiger.”

Laurens mikt in Bogense op de topvijf. “Op dit moment zijn er drie renners net iets sterker dan de rest", geeft de nummer drie van het EK toe. "Voor de anderen is er op een goede dag veel mogelijk. Ik zou heel graag meedoen voor de topvijf. Een bronzen medaille zoals op het EK wordt moeilijk. De omstandigheden in Bogense zullen sowieso anders zijn dan op de droge omloop in Rosmalen.”

WK-DEBUUT VOOR JENS

Voor Jens is de regenboogstrijd in Bogense zijn WK-debuut bij de profs, nadat hij vier jaar op rij naast de selectie viel. “Het nieuws dat ik in de selectie zat, was toch wel een opluchting”, geeft onze Kempenaar toe. “Het was best spannend afwachten. De voorbije jaren viel ik telkens net naast de selectie, de goesting om me nu te tonen is dan ook heel groot.”

In januari heeft Jens alvast getoond dat ze rekening met hem moeten houden. In de laatste acht crossen was hij zes keer goed voor een toptien. Zo werd hij op het BK in Kruibeke zesde en reed hij in Pontchâteau naar de vijfde plaats. Een opsteker.

“De voorbije jaren startte ik goed aan het seizoen en ging het daarna wat minder. Dit jaar heb ik geprobeerd om op het einde wat beter te zijn. In deze periode wilde ik in topvorm zijn. Alleen jammer dat ik in Hoogerheide wat tegenslag had, waardoor ik niet de wedstrijd kon rijden die ik had gewild. Een week voor het WK is dat niet leuk, dan denken ze dat je een slechte cross hebt gereden. Dat gevoel neem ik echter niet mee naar het WK.”

In Bogense hoopt Jens stiekem op de toptien. Op de UCI-ranking kan hij zo een mooie sprong maken. Niet onbelangrijk met het oog op een goede startplaats volgend seizoen. “Een resultaat voorspellen is moeilijk, maar ik hoop me te kunnen strijden met de eerste groep. Haal ik de toptien, dan kan ik daar volgend seizoen een heel jaar lang van profiteren met een goede startplaats. Die factor wordt toch vaak onderschat. Als je op de tweede of derde rij start, dan ben je afhankelijk van anderen. Soms vind je een gaatje en ben je goed weg. Andere keren kan je niets doen aan je slechte start. Die onzekerheid verdwijnt als je helemaal vooraan kan starten.”

Programma

Zondag, 15u00 Heren Elite: Jens Adams en Laurens Sweeck

Foto: Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Sportsbalm
Jako
Met helmen
Roval
Kärcher
Prologo
L.Brador
RTV
Cema
fietsstickers.be
Prik en Tik
Vermarc
Acrog
Defeet
Tacx
Aktiv8
Martin Sport
Sram