Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

WK Bogense: 12e WK voor Loes, debuut voor Jinse

WK Bogense: 12e WK voor Loes, debuut voor Jinse
30-01-2019

Nog drie dagen tot het WK veldrijden in Bogense. Voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zullen twee dames in actie komen: Loes Sels en Jinse Peeters. Voor de eerste haar twaalfde wereldkampioenschap, voor de tweede haar debuut.

Het debuut van Loes Sels dateert al van 2002 in Zolder. “Ik was zestien jaar en moest nog tussen de profs starten”, herinnert Loes. “Het was toen helemaal anders dan nu. De landen startten toen nog achter elkaar. En zelf was ik een nog een jong meisje. Mijn eerste WK was meteen heel groots met heel veel volk. De dag voor de wedstrijd was ik nog ziek geworden, allicht door de stress. Uiteindelijk werd het een ervaring die ik nooit zal vergeten.”

HOOGERHEIDE

De mooiste herinnering koestert Loes echter aan het WK van 2014 in Hoogerheide, waar ze zevende werd. Haar beste prestatie ooit. “Dat ik nog maar zeven maanden eerder bevallen was, maakte die prestatie nog veel straffer.”

Zaterdag wil Loes in Bogense die prestatie graag evenaren of verbeteren. “De conditie is alvast goed”, is Loes hoopvol. “In Zonnebeke voelde ik me wat minder, maar die zware benen van toen zijn helemaal verdwenen. Een dag later in Hoogerheide was het gevoel al veel beter. Hopelijk kan ik in Bogense de lijn van na Nieuwjaar doortrekken. Dan moet er zeker een goed resultaat inzitten.”

TOPVIJF OP SUPERDAG

Als we voortgaan op de vooruitzichten wordt het in Bogense allicht een snel parcours. “Voor mij zou het beter zijn dat er wat modder ligt. Het zal belangrijk zijn om van bij het begin meteen mee in koers te zitten. De eerste twee rondes is het voor mij vaak aanklampen, maar op een snel parcours is dan misschien het voordeel dat het voor de anderen moeilijker is om weg te rijden.”

Een jaar geleden werd Loes in Denemarken nog zesde. “Het is moeilijk om er nu een plaats op te plakken, maar op een superdag moet ik zeker topvijf kunnen rijden. Dit seizoen heb ik al bewezen dat het mogelijk is. Had ik in Pontchâteau geen pech, was ik allicht derde of vierde geworden. “

JINSE: ‘DROOM DIE UITKOMT’

Voor Jinse Peeters wordt Bogense het eerste WK. Toch wel een speciale ervaring. “Voor mij is het een hele eer dat ik mee mag, een droom die uitkomt. Door een knieblessure heb ik in de zomer twee maanden stilgelegen en is het seizoen niet verlopen zoals het moest. Ik had een grote achterstand en moest tijdens de winter regelmatig extra trainingen inlassen. Op het BK heeft dat zijn vruchten afgeworpen. Daar reed ik mijn beste cross van het seizoen.”

In Denemarken hoopt Jinse die vorm door te trekken. “Ik heb geen idee wat ik van de wedstrijd moet verwachten. Bij een wereldbekerwedstrijd starten we samen met de profs en sta ik helemaal achteraan. Dat zal nu anders zijn. Voor mij is dat een voordeel. De strijd met de meisjes die in die wedstrijden wel voorin mogen starten, zal eerlijker zijn.”

Opmerkelijk: Jinse maakt zondag haar debuut op een WK, maar eigenlijk had het eerste wereldkampioenschap er in 2017 als junior al moeten komen. Op de weg. “Ik had dat jaar al het EK gereden en zat in de selectie voor het WK, maar door een blessure kon ik toen niet gaan. Een grote ontgoocheling op dat moment, maar op termijn word je daar sterker van. Nu kan ik mijn droom toch nog waarmaken.”

Foto: Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Defeet
Cema
Prik en Tik
Met helmen
Sportsbalm
L.Brador
Kärcher
Tacx
Vermarc
Acrog
Prologo
Martin Sport
fietsstickers.be
Sram
Roval
Jako
RTV
Aktiv8