Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Aftellen naar het WK: wie gaat er mee naar Bogense?

Aftellen naar het WK: wie gaat er mee naar Bogense?
28-01-2019

Volgend weekend wordt in het Deense Bogense het wereldkampioenschap gereden. Vanaf vandaag tellen we op onze website iedere dag af. We starten met een overzicht van onze renners die naar Denemarken afzakken.

Bij de junioren krijgen we op zaterdag één renner van onze opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC aan de start: Jelle Vermoote. De 17-jarige West-Vlaming was begin dit seizoen goed voor een overwinning in het Slovaakse Poprad en werd in de wereldbeker vijfde in Bern en tiende in Pontchâteau. Voor de tweedejaarsjunior wordt het zijn allereerste WK.

In de beloftenreeks zal Tomas Kopecky onze ploeg vertegenwoordigen. De Tsjechische Nederlander werd vorig jaar in Valkenburg nog tweede op het WK voor junioren en kon zich na een moeizame start in zijn eerste jaar als belofte de laatste weken goed doorzetten. Zo werd hij in de wereldbekerwedstrijd in Pontchâteau nog knap vierde en veroverde hij begin deze maand de Tsjechische titel onder 23.

TWAALFDE WK VOOR LOES, EERSTE VOOR JINSE

Loes Sels is zaterdag onze derde pion die in actie komt. Met vier overwinningen en 24 topvijfnoteringen kan Loes terugblikken op een sterk en regelmatig eerste seizoen voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Ze pakte zilver op het BK en werd zesde in de eindstand van de wereldbeker. Voor Loes wordt het al haar twaalfde deelname aan een wereldkampioenschap.

Zondag maakt Jinse Peeters haar WK-debuut bij de dames onder 23. De 19-jarige Kempense werd begin januari derde op het Belgisch kampioenschap in Kruibeke.

VERDIENDE SELECTIE VOOR JENS

Bij de profs zijn Jens Adams en Laurens Sweeck onze renners aan de start. In 2013 werd Jens nog vijfde op het WK voor beloften in Louisville, maar bij de profs wordt het zijn allereerste strijd voor de wereldtitel. Met enkele mooie resultaten verzekerde hij zich de laatste weken van een verdiende WK-selectie.

Laurens Sweeck is al enkele jaren een vaste waarde in de Belgische ploeg en één van de outsiders voor een medaille. Begin november veroverde hij nog brons op het Europees kampioenschap in Rosmalen. Hopelijk geraakt hij tijdig hersteld van zijn pijnlijke val tijdens een bostraining vorige week.

Programma 

Zaterdag 2 februari

11u00 WK junioren: Jelle Vermoote
13u00 WK beloften: Tomas Kopecky
15u00 WK dames: Loes Sels

Zondag 3 februari

11u00 WK dames U23: Jinse Peeters
15u00 WK elite: Jens Adams en Laurens Sweeck

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Kärcher
Defeet
Aktiv8
fietsstickers.be
Prologo
Jako
L.Brador
Tacx
RTV
Sram
Prik en Tik
Acrog
Martin Sport
Vermarc
Sportsbalm
Roval
Met helmen
Cema