Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Zware val op training verstoort WK-voorbereiding Laurens

Zware val op training verstoort WK-voorbereiding Laurens
27-01-2019

Pech voor Laurens Sweeck in aanloop naar het WK in Bogense. Onze bronzen medaille van het EK in Rosmalen kwam dinsdag ten val tijdens een bostraining. De wedstrijd in Hoogerheide kwam nog te vroeg, hij werd dertiende.

Voor aanvang van de slotmanche van de wereldbeker had Laurens Sweeck nog uitzicht op de vierde plaats in de eindstand, maar dinsdag op training liep het mis. “Tijdens een bostraining kwam ik zwaar ten val”, vertelt Laurens. “Achteraf had ik veel pijn tussen het schouderblad en de ribben.”

GEEN BARST OF BREUK

Een onderzoek in het ziekenhuis in Mol bij ploegdokter Jens Demanet bracht gelukkig geen barst of breuk aan het licht, maar zondag in Hoogerheide ondervond Laurens nog wel veel last van zijn val. “Ik ben een paar keer naar de osteopaat en de kinesist geweest, maar de wedstrijd in Hoogerheide kwam te vroeg om helemaal topfit aan de start te staan.”

Pijnvrij rijden was voor Laurens niet mogelijk. “De looppassages met de fiets op de schouder waren heel lastig. In de tweede koershelft werd de pijn alleen maar erger. De rest van de wedstrijd zat ik verkrampt op mijn fiets.”

In de aanloop naar het WK in Bogense zal Laurens het een paar dagen rustiger aan doen. “Ik heb nog wat tijd nodig om helemaal in orde te zijn. Hopelijk heb ik er volgende week in Denemarken geen last meer van. Deze week staat er alvast geen bostraining op het programma.”

ZEVENDE IN EINDSTAND

Jens Adams (21e), Daan Soete (25e) en Diether Sweeck (39e) eindigden in Hoogerheide buiten de toptwintig. In de eindstand van de wereldbeker is Laurens zevende, ook Daan (9e) sluit het wereldbekerseizoen af in de toptien. Verder in het klassement vinden we Jens terug op der 13e plaats, Diether is 26e.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Sportsbalm
Jako
Cema
Acrog
Tacx
Kärcher
Vermarc
L.Brador
RTV
Met helmen
Defeet
fietsstickers.be
Roval
Sram
Martin Sport
Prik en Tik
Aktiv8
Prologo