Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

BK Kruibeke: Loes en Jinse zorgen voor eerste medailles

BK Kruibeke: Loes en Jinse zorgen voor eerste medailles
12-01-2019

Het Belgisch kampioenschap in Kruibeke heeft op de eerste dag meteen twee medailles opgeleverd. Loes Sels reed bij de dames elite naar zilver, bij de beloften was Jinse Peeters goed voor brons.

Op een zwaar en modderig parcours namen Sanne Cant de wedstrijd al snel in handen. Loes Sels was in de eerste ronde de enige die haar kon volgen, maar na een schuiver op de schuine kant moest ook zij de wereldkampioene laten gaan.

“Ik had vandaag goede benen, maar door die stomme fout in de eerste ronde moest ik een tijdje lopen en al snel een kloofje laten. Daarna bleef het verschil lange tijd status quo. Jammer, want ik had toch gehoopt om iets meer weerstand te kunnen bieden, maar als je op een wereldkampioene een gat moet dicht rijden, dan moet je veel beter zijn”, aldus Loes.

Voor Sels is het al haar zevende podiumplaats op een BK: twee keer goud, twee keer zilver en drie keer brons. “Misschien was dit een van mijn laatste kansen op een Belgische titel, maar het is geen schande om van Cant te verliezen. Zeker niet op dit parcours. Tijdens de opwarming kon je nog iets meer rijden, dat lag me beter. Tijdens de wedstrijd was het meer de acrobaat uithangen en ervoor zorgen dat je recht bleef. Alsof je op een ijspiste reed. Sanne is dan toch iets technischer en durfde meer."

BRONS VOOR JINSE

In de achtergrond fietste Jinse Peeters naar een bronzen medaille bij de dames onder 23. Jinse nam in Kruibeke een sterke start, maar viel na een valpartij in de tweede ronde voorin weg. Het liet haar achter met een dubbel gevoel.

“Ik heb een tijdje gedacht aan goud”, gaf Jinse toe. “Ik voelde me vandaag heel goed en vond hier een parcours dat me goed lag. Ploeteren en glijden, dat doe ik echt graag. Daarom ben ik ook ontgoocheld dat ik voorin wegviel na een val.Voor een afdaling ging ik in laatste positie zitten om de anderen te monsteren, maar ik ging tegen de grond en brak mijn wiel. Het was toen een heel eind lopen tot de materiaalpost, waardoor ik definitief mijn plaats kwijt was.”

Aan de andere kant is de bronzen medaille ook een bekroning voor haar seizoen. “Door een blessure heb ik in de zomer twee maanden verloren. Dan doet dit wel heel veel deugd, dit had ik echt nodig. Hopelijk kan ik nu ook nog een selectie voor het WK afdwingen.”

Lise Van Wunsel, onze belofte van opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, werd in Kruibeke vijfde bij de U23.

DERDE PLAATS BIJ DE NIEUWELINGEN

Voor onze opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC reed Kenay De Moyer naar een derde plaats. De West-Vlaming streed tot diep in de wedstrijd mee voor goud, maar werd teruggeslagen door pech. “Door een glasscherf in mijn derailleur kon ik niet meer schakelen. Zonder die tegenslag zat er misschien meer in, maar met deze bronzen medaille ben ik ook tevreden.”

Bij de junioren eindigden er met Joran Wyseure (6e), Jelle Vermoote (7e) en Michael Bervoets (10e) drie jongens van onze opleidingsploeg in de toptien.

TOMAS PAKT TSJECHISCHE TITEL BIJ BELOFTEN

In het Tsjechische Hole Vrchy heeft Tomas Kopecky de nationale titel bij de U23 veroverd. Onze youngster werd knap zesde tussen de eliterenners en was met voorsprong de sterkste bij de beloften.

Foto: Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Martin Sport
RTV
Kärcher
Met helmen
Cema
fietsstickers.be
Vermarc
Aktiv8
Defeet
Jako
Acrog
Sram
Prologo
Prik en Tik
L.Brador
Tacx
Sportsbalm
Roval