Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens, Jens en Daan blikken vooruit naar BK

Laurens, Jens en Daan blikken vooruit naar BK
09-01-2019

De renners van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zakten woensdag naar Kruibeke af voor de verkenning van het BK-parcours. Bij de profs staan er vijf pionnen van onze ploeg aan de start. Laurens Sweeck, Daan Soete en Jens Adams blikken vooruit.

SWEECK: ELFDE PODIUM OP 12 BK’S?

Laurens Sweeck heeft iets met Belgische kampioenschappen. Als veldrijder stond hij elf keer aan de start, tien keer stond hij op het podium. Bij de profs was hij goed voor twee keer zilver en één keer brons.

“Of die reeks mij een psychologisch voordeel geeft? Dat zou ik niet meteen durven zeggen, maar het geeft wel een leuk gevoel. Ik werk ieder jaar wel toe naar het BK en die reeks wil zeggen dat ik dan ook altijd een goede dag heb op het goede moùent. Hopelijk kan ik die reeks dit jaar verderzetten.”

De parcoursverkenning maakte voor Laurens veel duidelijk. “Het is een parcours dat nog niet zo lang bestaat en dat ik nog niet zo vaak heb gereden, ik vond het dus best interessant om te verkennen. Het parcours zal zondag niet liegen. Je kan hier niet profiteren, de kracht in de benen zal voor het verschil zorgen. Zonder pech wint de sterkste.”

Over zijn eigen vorm is Laurens tevreden. “In Brussel was ik iets minder, maar na een drukke kerstperiode en zware trainingen voor zondag was ik daar niet helemaal fris. In Baal heb ik bewezen dat de conditie wel goed is, ik heb er alle vertrouwen in dat die zondag ook nog in orde zal zijn.

SOETE: ‘TERUG BOVEN WATER KOMEN’

Een jaar geleden mocht Daan Soete als derde samen met Wout Van Aert en Laurens Sweeck op het podium. Zondag hoopt de Kempenaar in Kruibeke vooral een goede beurt te maken.

“Het podium zal dit jaar allicht iets te hoog gegrepen zijn”, beseft Daan. “Vorig jaar was de vorm iets beter en kreeg ik een parcours dat me goed lag. Ik hoop wel mee te kunnen doen voor de verdere ereplaatsen. Mijn seizoensbegin was goed, maar ik was toen iets te enthousiast en heb te hard en te veel getraind zonder voldoende rust te nemen.”

“Daardoor heb ik een kleine terugslag gekend. Mentaal is dat niet makkelijk, maar ik hoop daar in de toekomst mijn lessen uit te trekken. Zondag hoop ik terug boven water te komen met een goede wedstrijd. De eerste ronde zal ik moeten opletten om mezelf niet op te blazen. Op dit parcours zal het belangrijk worden om een goed tempo te vinden dat je een hele wedstrijd kan aanhouden.”

ADAMS: ‘VERSCHILLEN ZIJN HEEL KLEIN’

Jens Adams zakt zondag met veel vertrouwen naar Kruibeke af. Hij legde de laatste maanden de omgekeerde weg van Daan af. Na een moeizaam seizoensbegin - geplaagd door rugpijn - rijdt hij de laatste weken nadrukkelijker in beeld. In de laatste zes wedstrijden was Jens goed voor vijf toptienplaatsen.

“De laatste weken voel ik me goed, hopelijk kan ik zondag die lijn doortrekken. Het podium? Dat zal moeilijk worden, al is er op een BK altijd wel iets mogelijk. De verschillen tussen de top en de subtop zijndit jaar niet zo groot. Het wordt dan ook moeilijk in te schatten wie er in Kruibeke op het podium zal staan.”
Foto: TFoto.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
L.Brador
Jako
Tacx
Prik en Tik
Sram
Acrog
fietsstickers.be
Prologo
Cema
Kärcher
Vermarc
Roval
Sportsbalm
RTV
Aktiv8
Met helmen
Martin Sport
Defeet