Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Albert en Vannoppen zien podiumkansen à volonté

Albert en Vannoppen zien podiumkansen à volonté
09-01-2019

Ploegleiders Niels Albert en Tom Vannoppen zakten woensdag mee naar Kruibeke af voor de parcoursverkenning. Zij zien in alle reeksen podiumkansen.

Niels Albert toonde zich opgetogen met het BK-parcours. “Het wordt nog eens een ouderwetse cross. Geen snelheidswedstrijd zoals we die de laatste jaren vaak voorgeschoteld krijgen, maar een lastige wedstrijd waarin slijk, techniek en foutjes een rol zullen spelen. Wie hier Belgisch kampioen wil worden, zal over veel techniek en voldoende power moeten beschikken.”

KANSEN VOOR LAURENS

Bij de profs is Laurens Sweeck de belangrijkste troefkaart van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Als ploeg kunnen we pas tevreden zijn als we het podum halen. Komt het op kracht en conditie aan, dan zal Laurens heel lang kunnen meedoen voor de zege”, voorspelt Albert. “In vergelijking met de vorige jaren zijn de verschillen bij de profs nog kleiner geworden. Ik verwacht zondag een heel spannend kampioenschap.”

PARCOURS VOOR LOES

Zaterdag zijn in Kruibeke de vrouwen al aan zet. “Daar maken we met Loes Sels al een kans op de Belgische titel. Op dit parcours beschikt ze over betere kaarten dan Sanne ”, is Tom Vannoppen hoopvol.

Ook Albert gelooft in de kansen van Loes, die in de laatste vier wedstrijden drie keer op het podium stond. “Loes kan zeker wedijveren met Cant, maar ze mag tijdens het BK ook niet té veel respect hebben voor haar nicht. Ze moet haar durven voorbijrijden en initiatief nemen. Dan heeft ze kans om te winnen.”

SCOREN IN DE BREEDTE

Ook bij de beloften beschikt Pauwels Sauzen-Vastgoedservice met Toon Vandebosch, Jarno Bellens, Jelle Camps en Victor Vandebosch over een mooi kwartet. “Als blok kunnen we daar heel sterk voor de dag komen”, gelooft Vannoppen. “Ook daar kunnen we iemand op het podium hebben.”

In de andere jeugdreeksen behoren Jelle Vermoote en Joran Wyseure (junioren) en Kenay De Moyer (eerstejaars nieuwelingen) van onze opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC dromen tot de kanshebbers voor het podium.

Deelnemers Vrouwen Elite en U23: Loes Sels en Jinse Peeters
Deelnemers U23: Jarno Bellens, Jelle Camps, Toon Vandebosch en Victor Vandebosch
Deelnemers Elite: Jens Adams, Yannick Peeters, Daan Soete, Diether Sweeck en Laurens Sweeckpartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Prik en Tik
L.Brador
Vermarc
Kärcher
Sram
Sportsbalm
Acrog
fietsstickers.be
Tacx
Prologo
Cema
Jako
Aktiv8
Defeet
RTV
Met helmen
Roval
Martin Sport