Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Toon tankt in Baal vertrouwen met oog op BK

Toon tankt in Baal vertrouwen met oog op BK
02-01-2019

Toon Vandebosch heeft dinsdag het nieuwe jaar ingezet met een zevende plaats in de GP Sven Nys. De belofte van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice tankte in Baal wel vertrouwen met het oog op het BK in Kruibeke. “Het gevoel is nu belangrijker dan een goede uitslag.”

Na enkele moeilijke crossmaanden gaat het terug een pak beter met Toon Vandebosch. Nadat zijn bekkenprobleem aan het licht kwam, zit hij terug met een goed gevoel op de fiets. Op nieuwjaarsdag maakte hij een halve wedstrijd lang mee de wedstrijd in de GP Sven Nys.

Toon draaide goed mee in een kopgroep van zes, maar op een versnelling van de Brit Ben Turner in de voorlaatste ronde had onze belofte uit Malle echter geen antwoord. Op eigen tempo fietste hij naar de zevende plaats.

“Misschien ben ik in het begin van de wedstrijd iets te hevig geweest”, bekende Toon, recupererend tegen de dranghekken. “Toen Lander (Loockx) en Niels (Derveaux) in de tweede ronde een versnelling plaatsten voor de bonificatieseconden zat ik in vierde positie, maar na een val van de renner voor mij heb ik veel krachten verspeeld om de kloof terug te dichten.”

“Daarna reed ik voorin heel de tijd à bloc. Door mee rond te draaien, heb ik mezelf dood gereden. Na vier rondes kon ik het tempo niet meer volgen en moest ik kiezen voor mijn eigen tempo. De rest was gewoon beter. Na die problemen met mijn bekken, voel ik wel dat het iedere week beter gaat.”

BELGISCH KAMPIOENSCHAP

Het goede gevoel geeft Toon moed met het oog op het Belgisch kampioenschap. “Ik heb al een slecht seizoen achter de rug. Het gevoel is voor mij nu dus belangrijker dan een goede uitslag. De komende dagen blijf ik naar de kinesist en de osteopaat gaan om klaar te zijn voor het BK. Daar wil ik meedoen voor de overwinning en minsens op het podium staan.”

STERKE MATHIJS WUYTS

De goede prestatie van Toon in Baal was niet de enige opsteker bij de U23. Ook Mathijs Wuyts zette in de GP Sven Nys een sterke prestatie neer. De belofte van onze opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC bepaalde halfweg de wedstrijd zelfs een tijdlang het tempo in de kopgroep. Hij zou uiteindelijk zesde worden, net voor Toon.

Ook Jarno Bellens (16e) en Sander Lemmens (18e) eindigden in de toptwintig. Jelle Camps en Victor Vandebosch werden respectievelijk 30e en 31e.

Foto: © Tfoto.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Aktiv8
Sportsbalm
Kärcher
Tacx
Vermarc
Sram
Jako
Roval
Prologo
Cema
RTV
fietsstickers.be
Met helmen
Prik en Tik
Defeet
Martin Sport
Acrog
L.Brador