Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens opent 2019 met podiumplaats

Laurens opent 2019 met podiumplaats
01-01-2019

Laurens Sweeck is het nieuwe jaar gestart met een derde plaats in de GP Sven Nys. In het algemeen klassement van de DVV Trofee krijgt hij bovendien de derde plaats van Michael Vanthourenhout terug in het vizier.

Op nieuwjaarsdag wordt er traditioneel gecrost in Baal. Onze renners doken op 1 januari het veld in met hun nieuwe fietsen van Stevens Bikes. Jens Adams nam een uitstekende start en reed in de eerste ronde even op kop, maar zakte na een lekke band na de materiaalpost terug weg. Hij zou uiteindelijk elfde worden. “Die lekke band heeft het een beetje verpest”, baalde Adams.

Een omgekeerd verhaal bij Laurens Sweeck, die na een goede start al vroeg lek reed en de materiaalpost moest induiken. “Ik had gehoopt de pech van vorig jaar in 2019 achter mij te laten, maar dat is toch niet helemaal gelukt”, sprak Laurens, die derde zou worden.

“Daarna verliep het gelukkig wel vlot op die nieuwe fietsen. De vermoeidheid die me in Diegem nog wel parten speelde, voelde ik nu niet meer. Nochtans was het mijn vierde wedstrijd in vijf dagen. Zo mag het voor mij een heel jaar doorgaan, dan zal ik zeker nog een paar keer op het podium staan.”

In de DVV Trofee nadert Laurens tot op 45 seconden van Michael Vanthourenhout. Met nog twee manches op de kalender behoort een derde plaats nog tot de mogelijkheden. “Die derde plaats is zeker nog haalbaar, maar Michael is ook goed aan het rijden en bovendien een snelle starter. Het zal dus niet makkelijk zijn om bonificatieseconden op hem te pakken.”

VIERDE PLAATS VOOR LOES

Bij de vrouwen werd Loes Sels vierde, ondanks een moeizame start. “Omdat ik me tot drie keer toe mistrapte, was ik niet goed weg. Gelukkig ging het veld snel open, zodat ik nog goed kon passeren. Ik heb even naar het goede ritme moeten zoeken, maar kon toch nog vierde worden.”

Voor Loes al de twintigste topvijf van het seizoen. In de Sack Zelfbouw Ladies Trophy ziet ze leidster Sanne Cant verder uitlopen. De wereldkampioene heeft nu 2:34 op Loes.

Jinse Peeters werd in Baal 31. “Ik dook als vijftiende het veld in, maar ging daarna over de kop en was zo toch nog als laatste weg. De inhaalrace verliep daarna goed, maar ik kende wat materiaalpech. Het gevoel zat goed, alleen miste ik wat geluk om een betere uitlsag te rijden.”

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Prologo
Vermarc
Cema
Kärcher
Prik en Tik
Martin Sport
L.Brador
Aktiv8
fietsstickers.be
Sram
Met helmen
Tacx
Defeet
Acrog
Jako
RTV
Roval
Sportsbalm