Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Jens wordt derde na offensieve wedstrijd

Jens wordt derde na offensieve wedstrijd
29-12-2018

Jens Adams heeft een sterke Brico Cross Bredene afgesloten met een knappe derde plaats. Onze Kempenaar moest in een sprint voor de tweede plaats nipt de duimen leggen voor Quinten Hermans.

Zonder Mathieu Van der Poel kregen we in Bredene een ander wedstrijdverloop. Bij het begin van de tweede ronde was Daan Soete de eerste die het tempo de hoogte injoeg, even later trok ook Jens Adams de gashendel open.

Het beukwerk van de Kempenaar had resultaat. Halfweg bleven er nog vijf renners over voor het podium: Adams en Laurens Sweeck voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Van Aert, Hermans en Vermeersch maakten het kwintet volledig. “Na een slechte start heb ik geprobeerd om het initiatief te nemen, maar toen Wout zijn versnelling plaatste, ging het voor mij te snel”, blikte Jens terug op zijn wedstrijd.

In de slotfase deed een offensief crossende Jens met een late aanval een gooi naar de tweede plaats, maar op de valreep snoepte Hermans hem die nog af. “Door een fietswissel na pech had ik onderweg nog wat krachten verloren. Na die laatste strook voor de finish tegen de wind in, was het bij mij dan ook helemaal op. In de laatste rechte lijn had Quinten net iets meer over.”

Derde dus. Een knap resultaat voor Jens, die zo voor de derde keer in december mee op het podium mocht. “Jammer dat ik niet tweede werd, maar ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd. Meedoen voor het podium is voor mij echt een opsteker.”

Laurens Sweeck won de strijd om de vierde plaats, Daan Soete eindigde de wedstrijd op de dertiende plaats.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Defeet
Vermarc
Roval
Sportsbalm
fietsstickers.be
Kärcher
Martin Sport
Cema
Met helmen
Prologo
Prik en Tik
Sram
Tacx
RTV
Aktiv8
L.Brador
Jako
Acrog