Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Pech kost Laurens dure seconden in Loenhout

Pech kost Laurens dure seconden in Loenhout
28-12-2018

Laurens Sweeck heeft vrijdag in de Azencross een slechte zaak gedaan in de DVV Trofee. De kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice werd tot twee keer toe opgehouden door materiaalpech en verloor zo kostbare seconden.

Mathieu Van der Poel pakte in Loenhout uit met een nieuwe solo. Laurens Sweeck belandde in een eerste groepje achter de Europese kampioen met Wout Van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Tim Merlier.

“Ik had verwacht dat we nog terug naar Mathieu zouden toerijden, maar in ons groepje zat iedereen op de limiet. Bovendien had ik het gevoel dat niet iedereen voor een ander wou rijden”, blikte Laurens terug.

Lange tijd leek Laurens mee te strijden voor de tweede plaats, maar viel in de tweede helft van de wedstrijd weg door materiaalpech. “Tot twee keer toe viel mijn ketting eraf. De eerste keer kon ik het zelf nog herstellen, maar de tweede keer draaide ze helemaal vast. Zuur. Ik had nochtans de benen om terug naar die groep te rijden. Zonder die pech sprint ik hier mee voor de tweede plaats. Nu is ook mijn klassement helemaal om zeep.”

Laurens volgt in de DVV Trofee op meer dan vier minuten van Toon Aerts, maar ziet vooral nummer drie, Michael Vanthourenhout, meer dan een minuut uitlopen.

TIENDE PLAATS VOOR JENS

Jens Adams kwam in Loenhout binnen op een tiende plaats. “Ik was niet goed vertrokken, maar kon samen met Pauwels en Van Kessel terug naar voren rijden. Op zo’n snel parcours mag ik met die tiende plaats wel tevreden zijn. We kregen de achtervolgers op Van der Poel nog wel even op het vizier, maar met deze snelheden was het bijna onmogelijk om een kloof van twintig seconden dicht te rijden.”

Yannick Peeters werd in Loenhout 25e.

Foto: Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Kärcher
RTV
Sram
Roval
Cema
Met helmen
Defeet
Jako
Vermarc
Tacx
Martin Sport
Prologo
Acrog
fietsstickers.be
Aktiv8
L.Brador
Prik en Tik
Sportsbalm