Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

WB Zolder: sterke inhaaltocht levert Laurens plaats vijf op

WB Zolder: sterke inhaaltocht levert Laurens plaats vijf op
26-12-2018

De wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder heeft Laurens Sweeck een vijfde plaats opgeleverd. Daan Soete maakte de toptien vol.

Na een lekke band voor Wout Van Aert in de eerste ronde dropte Toon Aerts al vroeg in de wedstrijd een bommetje. In de derde ronde nam de onvermijdelijke Mathieu Van der Poel het commando definitief over om onbedreigd naar een nieuwe zege te rijden.

Daan Soete en Laurens Sweeck waren in Zolder al vroeg op achtervolgen aangewezen, maar zetten daarna een sterk tweede deel van de wedstrijd neer. Zo schoof Laurens ronde na ronde naar voren op om in de slotronde samen met Aerts nog jacht te maken op de derde plaats van Joris Nieuwenhuis. In de sprint om de vierde plaats moest Laurens nipt de duimen leggen voor de leider in de wereldbeker.

"Bij de start geraakte ik ingesloten aan de buitenkant van de bocht", blikte Laurens terug. "Daardoor zat ik in het begin veel te ver en moest ik een hele wedstrijd vol rijden. Op zo'n parcours is het sowieso al een hele wedstrijd met de gas open rijden. Die vijfde plaats is niet slecht, maar ik heb nog niet het supergevoel dat ik wil hebben. Gelukkig duurt de kerstperiode nog een tijdje."

Ploegmaat Daan ging lang mee in het spoor van Laurens en leek naar een zevende plek te rijden. In de slotfase zakte onze Kempenaar nog terug naar de tiende plaats. In de wereldbekerstand spring Laurens over Van der Haar en Vanthourenhout naar de zesde plaats, op vier punten van Van Kessel. Daan blijft negende. Jens Adams werd in Heusden-Zolder 18e en maakt in de wereldbeker de topvijftien vol. Diether Sweeck werd na twee lekke banden in de eerste twee rondes 22e.

KOPECKY EERSTE BELOFTE

Bij de beloften was Tomas Kopecky (18e) de eerste pion van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Mathijs Wuyts (23e), Toon Vandebosch (25e) en Jarno Bellens (28e) vielen in Heusden-Zolder zelfs buiten de toptwintig. "Het was niet goed", besefte Toon. "Na een gebroken spaak was ook bij mij de veer gebroken. Kopje laten hangen, ook al mag dat niet gebeuren. Geen excuses, volgende keer moet het beter."Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
fietsstickers.be
RTV
L.Brador
Cema
Vermarc
Prologo
Jako
Martin Sport
Defeet
Acrog
Roval
Kärcher
Met helmen
Tacx
Sram
Prik en Tik
Aktiv8
Sportsbalm