Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

WB Heusden-Zolder: Loes (6e) duikt topvijf binnen

WB Heusden-Zolder: Loes (6e) duikt topvijf binnen
26-12-2018

Loes Sels heeft in Heusden-Zolder de goede lijn in de eindejaarsperiode doorgetrokken. Na goede prestaties in Sint-Niklaas en Namen reed ze woensdag naar de zesde plaats. In de tussenstand van de wereldbeker klimt ze op naar de vijfde plek.

De vrieskou van de voorbije nacht had de weredlbekerwedstrijd in Heusden-Zolder omgetoverd in een snelheidsrace. Ondanks kettingproblemen. Ondanks kettingproblemen was Marianne Vos te sterk voor Lucinda Brand en Sanne Cant. Voor de Nederlandse was het al haar zevende overwinning in Heusden-Zolder.

Loes Sels reed in Zolder al haar derde wedstrijd in vijf dagen, maar toont nog geen tekenen van vermoeidheid. Loes kon een aantal keer aanpikken bij de kopgroep van Vos en co en werd uiteindelijk zesde, op 22 seconden van Vos. “Ik kon mezelf er niet helemaal tussen zetten, waardoor ik voortdurend gaten dicht moest rijden. Op zo’n snelle omloop is een zesde plaats voor mij geen slecht resultaat”, toonde Loes zich tevreden met het resultaat.

In de tussenstand sprint Loes over Ellen Van Loy naar de vijfde plaats. Ook de vierde plaats, Kaitlin Keough, ligt nog binnen bereik. Met nog twee manches voor de boeg bedraagt het verschil amper vijf punten.

JINSE MIST POWER

In haar tweede wereldbekerwedstrijd werd Jinse Peeters 59e. “Bij de start kon ik een valpartij maar net vermijden, waardoor ik als 33e aan de materiaalpost doorkwam. Daarna miste ik de power om de rensters die me passeerden te kunnen volgen. Het gevolg van een mindere zomer, al is het gevoel iedere week wel iets beter. Op naar Loenhout.”

Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Acrog
Sportsbalm
Jako
Vermarc
Tacx
Roval
Defeet
RTV
Met helmen
Cema
Sram
Martin Sport
L.Brador
fietsstickers.be
Prik en Tik
Prologo
Aktiv8
Kärcher