Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Vier keer toptien aan het Zilvermeer

Vier keer toptien aan het Zilvermeer
02-12-2018

De Zilvermeercross in Mol heeft onze ploeg vier toptienplaatsen opgeleverd. Loes Sels vocht zich door het zand naar de vierde plaats. In de wedstrijd voor elite en beloften werden Yannick Peeters en Victor Vandebosch 8e en 9e. Bij de junioren was Michael Bervoets (Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC) goed voor de vijfde plaats.

Diether Sweeck nam in Mol samen met Sieben Wouters een snelle start, maar stapte later met een slecht gevoel uit de wedstrijd. "Een grote ontgoocheling", bekende Diehter. "Ik had naar dit weekend toegewerkt om goed te zijn. De conditie ging de voorbije weken in stijgende lijn, maar dit weekend zat er niets in. Jammer"

Voor Yannick Peeters kende de Zilvermeercross een omgekeerd wedstrijdverloop. Na een slechte start rukte hij nog op naar de achtste plaats. "Na die slechte start heb ik mijn eigen wedstrijd gereden en kon ik opschuiven naar een groepje dat voor de zesde plaats streed. Door een hongerklop was het beste er op het einde vanaf, maar met die achtste plaats voor eigen volk ben ik wel tevreden." In het spoor van Yannick won belofte Victor Vandebosch de sprint voor de negende plaats. Mathijs Wuyts (15e, Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC) en Tomas Kopecky (18e) waren nog goed voor de toptwintig.

Bij de vrouwen voegde Loes Sels met een vierde plaats nog een nieuwe topvijfnotering aan haar erelijst toe. Jinse Peeters zakte na een goede start terug naar de 20e plaats. "In de passages door het zand had ik een heel goed gevoel, maar met het lopen, moest ik wat plaatsen toegeven", aldus Jinse.

Junior Michael Bervoets van opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC(5e) zorgde bij de junioren voor een vierde toptien.

©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Acrog
Prologo
Defeet
fietsstickers.be
Vermarc
Cema
RTV
Martin Sport
Tacx
L.Brador
Sportsbalm
Prik en Tik
Roval
Jako
Kärcher
Sram
Met helmen
Aktiv8