Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Zesde podiumplaats voor Laurens in Hamme

Zesde podiumplaats voor Laurens in Hamme
18-11-2018

De Flandriencross in Hamme heeft Laurens Sweeck zijn zesde podiumplaats opgeleverd. In de strijd om de derde plaats hield hij nog net Vermeersch en Vanthourenhout af. In het algemeen klassement van de DVV Trofee wordt Laurens zesde. Bij de dames kwam Loes Sels in Hamme als vijfde over de streep.

“Na die lekke band zag het het halfweg cross nochtans niet goed uit”, blikt Laurens terug. “Tot dan draaide ik goed mee, maar plots moest ik een groot gat dichtrijden. Op mentaal vlak gaf dat even een knak, maar op anderhalve ronde kon ik die kloof terug dichtrijden. Een serieuze inspanning, maar het gaf mij wel een goed gevoel.”

“Mathieu heb ik vandaag niet zien vertrekken. Op dat moment zat ik iets te ver, maar het verschil op het einde was duidelijk. Hopelijk heb ik volgende week in Koksijde geen pech en kan ik tot het einde vol meestrijden.” Jens Adams maakte in Hamme de top tien vol.

In het algemeen klassement staat Laurens na drie manches op de vierde plaats, Jens volgt op de zevende plek. Daan Soete, die in Hamme niet in actie kwam, volgt op de 22e plaats.

LOES MIKT OP PODIUM IN DVV TROFEE

Bij de vrouwen reed Loes Sels een hele cross voorin. In een snelle wedstrijd doken zes dames samen de laatste ronde in. In de sprint snelde Loes naar de vijfde plaats. “Rensters als Worst en Arzuffi zijn veel explosiever dan ik”, beseft Loes. “Op dat vlak kom ik nog iets te kort. Misschien moet ik daar nog wat aan werken, al zal ik nooit zo explosief worden.”

De vijfde plaats kon de ontgoocheling van Tabor niet wegspoelen. “Die zal nog wel een paar weken blijven hangen. Door die mindere dag ben ik nu serieus weggezakt in de wereldbeker. Vanaf nu zal ik van de DVV Trofee wel een doel maken. Na drie manches sta ik op de vierde plaats, hopelijk kan ik nog een plekje opschuiven.”

Foto: © Photopress.be

partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Kärcher
Prologo
Met helmen
Acrog
Cema
Roval
Sram
L.Brador
Martin Sport
RTV
Defeet
Aktiv8
Vermarc
Prik en Tik
Jako
Tacx
Sportsbalm
fietsstickers.be