Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Podium voor Loes en Laurens in Jaarmarktcross

Podium voor Loes en Laurens in Jaarmarktcross
10-11-2018

De Jaarmarktcross in Niel heeft twee podiumplaatsen opgeleverd voor onze ploeg. Bij de elite kwam Laurens Sweeck na een knappe race als derde over de streep, Loes Sels moest in een sprint de duimen leggen voor Sanne Cant.

De wedstrijd bij de dames mondde uit in een duel tussen Loes Sels en Sanne Cant. Loes probeerde de wereldkampioene een paar keer onder druk te zetten en kreeg in de slotronde ook en klein gaatje. Cant zette de scheve situatie echter recht en was in de sprint sneller dan onze vrouw in het veld.

"Na een paar dagen intensieve training, noem het een mini-stage thuis, had ik vandaag weer een beter gevoel", aldus Loes. "Ik kon een foutloos parcours afleggen en dat was op deze omloop toch heel belangrijk. Zeker nadat het net voor onze wedstrijd hevig was beginnen regenen. In de sprint wist ik echter dat ik weinig kans had om Sanne te kloppen. Die tweede plaats was voor mij vandaag het hoogst haalbare. Ik ben vooral blij dat ik terug met een goed gevoel op de fiets zit." Jinse Peeters gaf na een pijnlijke val op.

LAURENS: 'MOTOR OPGEBLAZEN'

Bij de profs trok Laurens Sweeck de goede lijn van het Europees kampioenschap in Rosmalen door. Na een aanval van Mathieu van der Poel dichtte Laurens in eerste instantie het gaatje, om even later de Nederlander onder druk te zetten. In de slotfase moest Laurens toch het hoofd buigen voor Van der Poel en zag hij Toon Aerts nog naar de tweede plaats rijden.

"Met die inspanning om naar Van der Poel te rijden, heb ik allicht mijn motor opgeblazen", beseft Laurens. "Ik zat daarna op de limiet. Mathieu kon wel even recupereren en dat mag je hem net niet laten doen. Hij kon in de finale nog eens doortrekken. Op het moment dat hij de snelste ronde neerzette, had ik niet meer de benen om mijn inspanning vol te houden."

Jens Adams kende in Niel een moeilijke start, maar werd uiteindelijk nog zevende. "Die start was slecht", geeft Jens toe. "Daarna kan ik stap per stap opschuiven. Drie rondes voor het einde moest ik nog wisselen na schakelproblemen. Gelukkig kon ik nog aansluiten naar het groepje dat voor mij reed en naar de zevende plaats sprinten."

Bij de beloften werd Sander Lemmens van onze opleidingsploeg knap vijfde. Toon Vandebosch (13), Tomas Kopecky (18), Victor Vandebosch (28), Jelle Camps (32) en Jarno Bellens (35) eindigden allemaal buiten de toptien.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Martin Sport
Aktiv8
Defeet
L.Brador
Prologo
Sram
Kärcher
Cema
Sportsbalm
Prik en Tik
Roval
Met helmen
RTV
Acrog
Jako
fietsstickers.be
Tacx
Vermarc