Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Dante Coremans debuteert met zege in Niel

Dante Coremans debuteert met zege in Niel
10-11-2018

Dante Coremans heeft zijn debuut voor onze opleidingsploeg Acrog-Pauwels Sauzen-Balen niet gemist. Bij zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem was het meteen prijs: winst in de Jaarmarktcross in Niel.

Ter herinnering: een halfjaar geleden hing Dante Coremans de fiets nog aan de haak. "Na vorig seizoen was ik de goesting om te crossen even kwijt", zei Dante na zijn overwinning in Niel. "Vier maanden ben ik volledig gestopt, pas zes weken geleden kroop ik voor het eerst terug op de fiets. Die pauze heeft mij wel deugd gedaan."

En of ze deugd had gedaan. In de eerste ronde muisde Dante er al samen met Cedric Vandesompel vanonder. Het duo nam de wedstrijd stevig in handen, maar het duel werd al snel een one-man-show. Na enkele versnellingen raakte Dante halfweg de wedstrijd definitief weg in de afdaling na de zandbak. De eerstejaarsjunior fietste snel een voorsprong van een tiental seconden bij elkaar en zou die nooit meer afgeven.

"Dit had ik niet verwacht", gaf Dante toe. "Of ik dit seizoen nieuwe doelen heb? Laten we eerst genieten van de cross." Met Michael Bervoets eindigde er nog een tweede renner van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen op het podium. Hij werd derde.

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Roval
Sportsbalm
Prologo
Kärcher
Jako
Martin Sport
RTV
Aktiv8
L.Brador
Met helmen
Prik en Tik
Sram
Acrog
Vermarc
fietsstickers.be
Tacx
Defeet
Cema