Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

EK Rosmalen: zesde plaats voor Loes

EK Rosmalen: zesde plaats voor Loes
04-11-2018

Op het EK veldrijden in het Nederlandse Rosmalen is Loes Sels zesde geworden, in de beloftencategorie bij de vrouwen kwam Jinse Peeters na een flinke dosis pech binnen als 25e.

Op een razendsnelle omloop in Rosmalen draaide Loes Sels in de eerste rondes goed mee voorin. Al snel vormde er zich een kopgroep van vijf rensters: Annemarie Worst en Marianne Vos voor Nederland, Sanne Cant, Ellen Van Loy en Loes voor België. Iets later herstelde Denise Betsema het numerieke evenwicht tussen de Lage Landen.

In het tweede deel van de wedstrijd onderstreepten de Nederlandse dames hun dominantie in het veldrijden, Loes en Van Loy moesten als eerste de rol lossen. Eén versnelling van Worst was voldoende om de Europese titel binnen te halen, Vos en Betsema zorgden voor een volledig oranje podium.

Eerder op de dag werd belofte Jinse Peeters op haar eerste EK 25ste na een flinke dosis pech. "Bij de start werd ik al opgehouden, waardoor ik een hele wedstrijd achter de feiten moest aanhollen", blikt Jinse terug. "Daarna ging ik nog eens over de kop en vloog er een aantal andere meisjes over mij. Zo verloor ik nog een pak plaatsen. Zonder al die tegenslag zat er meer in, maar na die val kon ik niet meer door de muur gaan."

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Roval
Sram
Prologo
Acrog
Met helmen
RTV
Kärcher
Jako
Martin Sport
L.Brador
Cema
Prik en Tik
Vermarc
Sportsbalm
Aktiv8
fietsstickers.be
Tacx
Defeet