Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Zesde plaats voor Laurens op Koppenberg

Zesde plaats voor Laurens op Koppenberg
01-11-2018

Drie man in de top tien op de Koppenberg donderdag. Laurens Sweeck kwam als zesde binnen in de eerste manche van de DVV Trofee, Jens Adams en Daan Soete werden respectievelijk negende en tiende.

"Bij de start was ik nog goed mee, maar op de top van de Koppenberg kon ik niet met de eersten het veld indraaien", blikt Laurens terug op zijn wedstrijd. "Daarna had ik even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Ik kon een goed tempo aanhouden en opschuiven, maar kwam net te kort om aansluiting te vinden bij een groepje voor de vierde plaats. Daarna had ik geen eindschot meer in de benen. Op de eerste ronde na kan ik dan ook tevreden zijn over mijn wedstrijd."

Jens en Daan reden lange tijd mee in het spoor van Laurens, maar moesten in de slotfase de rol lossen. "Het was een hele lastige wedstrijd", aldus Jens. "Niet alleen negen keer die Koppenberg, maar ook die opeenvolging van korte en steile beklimmingen in het veld. Als je de benen even kan stilhouden, moet je daarna opnieuw terug naar boven sprinten. Op de Koppenberg kom je uiteindelijk op je plaats terecht. Over mijn seizoen kan ik nog niet tevreden zijn, maar de laatste weken heb ik wel een beter gevoel. Dat ik zondag niet in de selectie zit voor het EK, kan ik wel begrijpen. Gezien mijn prestaties is dat een logische selectie."

ELFDE PLAATS VOOR LOES

Bij de vrouwen werd Loes Sels elfde, een resultaat waarmee onze vrouw in het veld wel vrede mee kan nemen. "Het parcours van de Koppenberg ligt me niet, dus wilde ik vooral het tijdsverlies beperken. Na een mindere periode was het gevoel vandaag opnieuw terug beter. Hopelijk kan ik nu goed recupereren voor het EK van zondag."

Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Aktiv8
Met helmen
Tacx
Jako
Acrog
Sram
Vermarc
L.Brador
Martin Sport
Defeet
Prik en Tik
fietsstickers.be
Roval
Cema
Kärcher
RTV
Prologo
Sportsbalm