Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Ruddervoorde: lekke band nekt Laurens in strijd voor podium

Ruddervoorde: lekke band nekt Laurens in strijd voor podium
28-10-2018

Een dag na zijn overwinning in Neerpelt is Laurens Sweeck zevende geworden in de Superprestige in Ruddervoorde. Tot in de voorlaatste ronde streed Laurens nog mee voor de tweede plaats, maar na een lekke band viel hij voorin weg.

Geen Daan Soete zondag in Ruddervoorde. De Kempenaar moest wegens ziekte forfait geven voor de derde manche van de Superprestige. Bij de start haakten een aantal renners in elkaar, waardoor onder anderen Diether Sweeck en Toon Vandebosch meteen op achtervolgen waren aangewezen. Laurens Sweeck kende een moeizame start, maar rukte daarna op naar een groepje dat achter de vroeg vertrokken Mathieu Van der Poel streed voor de tweede plaats. "Tot in de voorlaatste ronde had ik nog uitzicht op het podium, maar door een lekke band zakte ik uiteindelijk nog terug naar de zevende plaats."

Jens Adams bereikte in Ruddervoorde de finish als 13de, Diether Sweeck stapte na zeven rondes uit de wedstrijd. "Ik had nochtans het gevoel goed hersteld te zijn van de wedstrijd in Neerpelt, maar in die eerste bocht raakte ik al ingesloten waardoor ik als één van de laatste renners kon vertrekken. Daarna moest ik nog van fiets wisselen omdat iemand in mijn versnellingskabel was blijven haken. Ik heb nog geprobeerd om niet te panikeren, maar met zoveel bochten op het parcours is het moeilijk om nog iets goed te maken."

TOON 6E BIJ BELOFTEN


Belofte Toon Vandebosch werd na het oponthoud in het begin van de wedstrijd 24e, goed voor een zesde plaats bij de beloften. "Het gevoel was goed, maar net als Diether kon ik pas als een van de laatsten vertrekken. Gelukkig kon ik nog een paar punten pakken voor het klassement van de Superprestige." Daarin staat Toon derde met 11 punten. Leider Thomas Pidcock heeft 22 punten.

Bij de profs staat Laurens 6e (20), Daan 11e (15), Jens 12e (15) en Diehter 19e (2). Mathieu Van der Poel is leider met het maximum van 45 punten.

Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Cema
Defeet
Jako
Prologo
Prik en Tik
Met helmen
Tacx
Sram
Vermarc
Aktiv8
L.Brador
Martin Sport
Acrog
RTV
fietsstickers.be
Roval
Sportsbalm
Kärcher