Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Daan Soete (6de) kleurt mee de WB in Bern

Daan Soete (6de) kleurt mee de WB in Bern
21-10-2018

Knappe wedstrijd van Daan Soete, vandaag in het Zwitserse Bern. Na zijn offday van gisteren in Boom deed hij vandaag lange tijd mee voor het podium. Jens en Laurens werden respectievelijk 14de en 18de, Diether 28ste.

Furieuze start van Wout van Aert, daar rond het openluchtzwembad van Bern. Daan Soete was in de aanvangsfase de enige die de wereldkampioen kon volgen. Al kwam even later ook de onvermijdelijke Mathieu van der Poel aansluiten.

"Toen Wout een foutje maakte, trok Van der Poel meteen hard door om een kloof te slaan. Ik heb geprobeerd om hem zo lang mogelijk te volgen, maar heb me daarbij ferm opgeblazen. Na die inspanning heb ik drie kwart van een ronde nodig gehad om te herstellen."

Daan klampte wel aan bij de eerste achtervolgers Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Felipe Orts, Quinten Hermans en Corné van Kessel. In de slotfase reed wereldbekerleider Aerts nog solo naar de derde podiumplaats. Daan finishte uiteindelijk als zesde en mocht terugblikken op een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

Jens Adams werd 14de. "Ondanks ik op de derde startrij stond, kende ik toch een goede start en belandde in een groep voor de betere ereplaatsen. Tot ik een foutje maakte en werd achteruit geslagen. Opschuiven was nog moeilijk. En op de koop toe eindig ik nog op een lekke band, waardoor ik niet meer kon meesprinten voor de elfde plek."

Laurens Sweeck was gisteren in Boom de beste van onze oranjehemden, vandaag liep het iets minder vlot. "Na een verdienstelijke start, heb ik me wat laten wegdrummen, waardoor ik een pak plaatsen verloor. Toen ik terug kwam aansluiten in de groep die voor de derde podiumplaats reed, kwam ik hard ten val. Nadien wisselde ik ook nog een paar keer van fiets en ben ik nooit meer echt in de koers geraakt. " Broer Diether werd 28ste.

Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Cema
Sportsbalm
Vermarc
Kärcher
Tacx
Jako
Defeet
Met helmen
Acrog
RTV
L.Brador
Roval
Sram
fietsstickers.be
Prik en Tik
Aktiv8
Martin Sport
Prologo