Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Meulebeke: eerste podium voor Loes

Meulebeke: eerste podium voor Loes
06-10-2018

Knappe prestatie van Loes Sels in de Brico Cross in Meulebeke. Onze vrouw in het veld maakte mee de wedstrijd hard en schonk zichzelf een eerste podiumplaats van het seizoen. "Het is de bedoeling om dit seizoen aan te sluiten bij de absolute top", blikt Loes vooruit.

Na haar goede seizoensstart bevestigde Loes ook in Meulebeke haar uitstekende vorm. De Kempense bepaalde van bij de start het tempo en kreeg Laura Verdonschot en Ellen Van Loy mee in haar zog. Wereldkampioene Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvarado maakten iets later de aansluiting.

Een nieuwe versnelling van Loes voor het wasbord werd ongedaan gemaakt door Van Loy. Een demarrage van Cant in de slotronde aan de balkjes was wel succesvol. In de sprint voor de tweede plaats moest Loes de duimen leggen voor Van Loy. Jinse Peeters kwam als 18de over de streep.

"De eerste helft van de wedstrijd voelde ik me heel goed", blikte Loes terug op haar wedstrijd. "Op een superdag had ik allicht dat tempo kunnen aanhouden, maar dat lukte niet. In de laatste bocht zat ik iets te ver. Daarna was de afstand te kort om op te schuiven."

Na een vierde plaats in Geraardsbergen en een vijfde stek in Waterloo is het de eerste podiumplaats van het seizoen voor Loes. "Hier had ik op voorhand voor getekend. Hopelijk kan ik dit niveau de hele winter aanhouden, met af en toe een uitschieter. Als de omlopen wat zwaarder worden, kom ik nog wat beter tot mijn recht."

"Het is de bedoeling om dit seizoen aan te sluiten bij de absolute top. Ik voel dat er nog wat groeimarge is. De jongere rensters zijn misschien wat explosiever, maar als het op vermogen aankomt, hoor ik bij de beteren."

Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Cema
Roval
Met helmen
Prik en Tik
Kärcher
fietsstickers.be
Tacx
Acrog
RTV
Defeet
Jako
Prologo
Sram
Martin Sport
Sportsbalm
Vermarc
L.Brador
Aktiv8