Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens 17de in Antwerp Port Epic: 'Heel lastige dag'

Laurens 17de in Antwerp Port Epic: 'Heel lastige dag'
02-09-2018

Laurens Sweeck is zondag 17de geworden in de eerste editie van de Antwerp Port Epic. Belofte Toon Vandebosch blikt tevreden terug op een zware wedstrijd.

In de Antwerp Port Epic kregen de renners een parcours met 32 kilometer kasseien en 30 kilometer onverharde wegen in de polders rond de Antwerpse haven voor de wielen geschoven.

De overwinning in de schaduw van het Antwerpse Havenhuis was voor Guillaume Van Keirsbulck, Laurens Sweeck kwam als 17de binnen. “Het was een hele lastige dag”, blikt Laurens terug. “De wedstrijd brak al heel vroeg open en op het moment dat alles terug samen kwam, had ikhet gevoel dat er al heel hard gereden was.”

“Toen op het einde Wanty en Roompot samenwerkten en er een aantal renners weg reden, ging het voor mij net iets te hard. Het resultaat van een hongerklop. Een colaatje uit de volgwagen heeft mij er nog bovenop geholpen, waardoor ik nog wat kon opschuiven en de dag met een goed gevoel kon afsluiten.”

Eerstejaarsbelofte Toon Vandebosch had af te rekenen met een flinke dosis pech. “Ik was goed aan de wedstrijd begonnen, maar net voor de eerste kasseistrook reed ik lek. Later volgde nog een lekke band en vloog mijn ketting eraf. Toch slaagde ik erin om iedere keer terug te keren.”

Een valpartij was er voor Toon echter te veel aan. “Daarna was bij mij het beste eraf. Ach, als eerstejaars belofte mag ik wel tevreden zijn. In een beperkt peloton zat ik nog mee voorin. Dan mag je niet klagen.”partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Elmos
Blanco
Gent Motors
Isolteam
Stevens Fietsen
Aktiv8
Tacx
Kärcher
L.Brador
Vermarc
Roval
Met helmen
Defeet
Martin Sport
Prologo
Jako
Acrog
fietsstickers.be
Cema
RTV
Prik en Tik
Sportsbalm
Sram