Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Tom Vannoppen tevreden van onze U23-renners in Namen

Tom Vannoppen tevreden van onze U23-renners in Namen
08-08-2018

Jordi Van Dingenen won de slotrit in de Ronde van Namen. De Pauwels Sauzen-Vastgoedserviceboys kleurden mee de koers -Johan Jacobs deed zelfs nog een gooi naar eindwinst- maar moesten finaal vrede nemen met de ereplaatsen. Ploegleider Tom Vannoppen prijst de positieve ingesteldheid van zijn jongens.

De tactiek van Vannoppen voor aanvang van de vijfde en laatste rit -met aankomst op de Citadel in Namen- was duidelijk: met kopman Johan Jacobs alsnog een gooi naar eindwinst proberen doen. Onze Zwitser, reeds winnaar van de openingsrit, stond voor de start op plaats vijf in het klassement met een achterstand van 1'15" op leider Rob Ruijgh. Dus moest er aangevallen worden. En bij de start in Rochefort wezen de neuzen in dezelfde richting.

Halverwege de wedstrijd zag het er ook veelbelovend uit. Jacobs glipte mee in een mooie ontsnapping en had in die kopgroep ook nog eens Seppe Rombouts in steun. "Ik geloofde dat het kon", vertelde Jacobs achteraf. "Het was echt een groep met de nodige kwaliteit. En zonder leider Rob Ruijgh, wel met zijn ploegmakker Abram Stockman."

Helaas gunde Ruijgh zijn ploegmakker weinig. De Nederlander dichtte quasi in zijn eentje de kloof, zodat alles te herdoen was. In de finale roerde Gerry Druyts zich nog in een belangrijke ontsnapping, maar op de voorlaatste klim van de dag moest de Antwerpenaar de rol lossen. Hij zou wel nog 13de finishen.

Jonge ploeg

Tom Vannoppen was tevreden van de prestatie van zijn vijf renners die de wedstrijd uitreden. "We stonden hier met een zeer jonge ploeg aan de start. Als je dan de eerste rit kan winnen en twee dagen lang de leiderstrui dragen, dan mag je niet klagen. Het was een zeer aangename week, waarin ik de jongens als een hecht team zag fietsen. Zo is het plezant."

"Na dag één werd Johan (Jacobs, red) uiteraard kopman", gaat Vannoppen voort. "Met een zeer sterke Toon Vandebosch en Lander Loockx in steun. Zij deden elke dag mee tot diep in de finale. Ook Seppe Rombouts en Gerry Druyts hebben hard gewerkt. Dan is het extra jammer dat er in de slotfase geen resultaat meer volgt als beloning. Anderzijds: de manier van koersen was zoals ik het gevraagd had."

Dat zijn beloften stilaan klaar zijn voor het veldritseizoen, weet Vannoppen. "Volgende week hebben we nog de stage in de Vogezen om de conditie helemaal op punt te zetten. Dan zal het rap september zijn. We willen in elk geval een vooraanstaande rol spelen."

Vijf voor twaalf voor Yannick

Eén valse noot in deze Ronde van Namen: Yannick Peeters moest al in de eerste rit opgeven. "Jammer", zucht Vannoppen. "We moeten eerlijk zijn: Yannick heeft op dit moment een achterstand op de anderen. Zijn basisconditie is oké, maar hij mist de intensiteit. En laat dat nu net hetgene zijn wat je nodig hebt in het veldrijden."

"Yannick kan minder goed tegen de warmte en dat heeft hem deze zomer parten gespeeld. Maar nu is het toch vijf voor twaalf. Binnen anderhalve maand is hij belofte af en moet hij het in het veld opnemen tegen Van der Poel, Van Aert, Sweeck en andere kleppers. Hij moet nu dringend aan de slag..."

Foto: © Pauwels Sauzen-Vastgoedservicepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Cema
Challenge
Limar
RTV
Prologo
Martin Sport
Wcup
Delim
Jako
Kärcher
Tacx
Aktiv8
Vermarc
Roval
Sportsbalm
Defeet
Codagex
Look