Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens wordt 11de na zware dag in Oetingen

Laurens wordt 11de na zware dag in Oetingen
28-06-2018

In de Internationale Wielertrofee Jong Maar Moedig in Oetingen is Laurens Sweeck woensdag elfde geworden, Daan Soete toonde zich in een vroege ontsnapping.

De renners moesten 179 kilometer afleggen, verdeeld over een grote ronde van 104 en vijf lokale rondes van 15 kilometer. Een hoog tempo en de warme weersomstandigheden zorgden ervoor dat een stevig uitgedund peloton zich in Oetingen meldde voor de plaatselijke omloop. Daan Soete onderscheidde zich opnieuw met zijn offensief koersgedrag. Onze Kempenaar mengde zich in een grote vlucht met twintig renners, maar werd in de tweede plaatselijke ronde terug tot de orde geroepen.

Het signaal voor Laurens Sweeck om zijn rol over te nemen. Bij een nieuwe schifting in het peloton glipte hij mee naar een pakketje overgebleven renners van de vroege vlucht. Sprinten voor de zege zat er jammer genoeg niet in. "In de voorlaatste ronde brak de kopgroep helemaal uit elkaar", vertelt Laurens. "Ik moest de rol lossen en na een aantal demarrages in het tweede groepje werd ik uiteindelijk elfde." Net geen top tien, maar Laurens is tevreden met de huidige vorm. Ook op het BK in Binche kon hij zich al tonen. "Ik ben blij met de huidige conditie. In zware weersomstandigheden heb ik me opnieuw mee de koers kunnen kleuren."

De volgende wedstrijd voor Laurens is het Belgisch kampioenschap MTB op 22 juli in Hooglede-Gits. Het wordt zijn tweede deelname, een jaar geleden werd hij vierde. "Ik had toen nochtans niet zo vaak met de mountainbike gereden. Dit jaar heb ik veel meer afgewisseld op training, ideaal tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen." Met de BeMC en de Alpen Tour Trophy reed Laurens twee rittenwedstrijden. "Die wedstrijd in Oostenrijk was een hele leuke ervaring met de ploegmaats. We hebben ons daar goed geamuseerd."

Uitslag Oetingen:

1. Jerome Baugnies
11. Laurens Sweeck
27. Gerry Druyts
59. Lander Loockxpartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Martin Sport
Codagex
Wcup
Prologo
Challenge
Aktiv8
Delim
Vermarc
Sportsbalm
Tacx
RTV
Limar
Roval
Kärcher
Defeet
Look
Jako