Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Laurens trekt ten aanval op BK, Jens wordt 24e

Laurens trekt ten aanval op BK, Jens wordt 24e
24-06-2018

Ploegleider Tom Vannoppen blikt tevreden terug op het Belgisch kampioenschap in Binche. In een snelle wedstrijd trok Laurens Sweeck ten aanval, Jens Adams kwam binnen in de groep van Greg Van Avermaet en Tim Wellens op een 24e plaats.

In de eerste rondes werd er meteen stevig gekoerst. Het eerste wedstrijduur werd er 46 kilometer afgelegd. Verschillende ontsnappingspogingen werden telkens in de kiem gesmoord. "Het was een heel lastige koers", aldus Vannoppen. "In de eerste deftige ontsnapping hadden we met Laurens (Sweeck, nvdr.) wel een renner mee. In het peloton draaiden Jens, Daan en Gerry goed mee."

Laurens had in eerste instantie de slag gemist, maar dichtte daarna met een klein groepje de kloof met de kopgroep met met Yves Lampaert, Victor Campenaerts en Jasper De Buyst. "Een hele mooie inspanning van Laurens", toonde Vannoppen zich tevreden. "Vergeet niet dat dit een ander niveau is dan dat we op de weg gewoon zijn. Laurens kon de kloof met de koplopers dichten op een moment dat bijna de helft van het peloton de rol had moeten lossen. Dat is een bewijs dat de conditie goed is."

Na een inspanning van Campenaerts moest Laurens voorin de rol lossen, hij kwam uiteindelijk binnen op ruim zes minuten van Belgisch kampioen Lampaert. In een uitgedund peloton reed Jens Adams naar de 24e plaats, Daan Soete werd 36e. Gerry Druyts kwam in de groep van Laurens binnen op de 62e plaats. "Op dit zware parcours en in een deelnemersveld met veel renners die naar de Tour toewerken, hebben we een mooie prestatie neergezet. Vanaf woensdag willen we in Oetingen opnieuw aanvallend koersen en meedoen voor de prijzen."

Reacties van Gerry Druyts, Jens Adams, Daan Soete en Laurens Sweeck:partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Wcup
Roval
Aktiv8
Jako
RTV
Look
Tacx
Limar
Defeet
Sportsbalm
Challenge
Delim
Kärcher
Vermarc
Codagex
Martin Sport
Prologo