Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Gerry sprint naar tweede plek in Dwars door Vlaamse Ardennen

Gerry sprint naar tweede plek in Dwars door Vlaamse Ardennen
09-06-2018

Sterke ploegprestatie van onze jongens zaterdag in Dwars door de Vlaamse Ardennen (1.2). Na een aanvallende wedstrijd sprintte Gerry Druyts in Erpe-Mere naar de tweede plaats.

Het peloton kreeg over een parcours van 168 kilometer twaalf hellingen en vijf kasseistroken voor de wielen geschoven. Stonden onder andere op het menu: Muur, Bosberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Taaienberg en Molenberg. Een copieuze maaltijd dus.

De eerste wedstrijduren werden gekleurd door aanvalspogingen met Seppe Rombouts en Daan Soete, maar in de de plaatselijke rondes in Erpe-Mere kwam het peloton terug samen. In een massasprint kwam Gerry Druyts vroeg op kop, maar finaal moest hij de duimen leggen voor Robby Cobbaert.

"Als ploeg kunnen we vandaag tevreden zijn over onze prestatie", blikt Gerry terug. "In de finale heeft Daan nog vier kilometer lang het tempo van het peloton bepaald. Die tweede plaats is een mooie uitslag, maar misschien zat er wel meer in. Nadat een renner van Sport Vlaanderen voor mij een gat liet vallen, moest ik een eerste inspanning leveren. Daardoor kwam ik te vroeg op kop. Op dat moment had ik even moeten inhouden. Nu heb ik me laten verrassen en kon Cobbaert uit mijn wiel naar de overwinning rijden."

Zondag staat de ploeg aan de start van de Ronde van Limburg.

Selectie: Michael Boros, Gerry Druyts, Johan Jacobs, Dries Lehaen, Seppe Rombouts, Daan Soete en Diether Sweeckpartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Tacx
Look
Delim
Martin Sport
Jako
Cema
Wcup
Roval
Aktiv8
Prologo
Vermarc
Challenge
Codagex
Defeet
Sportsbalm
Limar
RTV
Kärcher