Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Heistse Pijl: Jens 4de, Laurens wint Trofee Michael Goolaerts

Heistse Pijl: Jens 4de, Laurens wint Trofee Michael Goolaerts
02-06-2018

Mooie dag voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice in de Heistse Pijl. Jens Adams deed in de finale een gooi naar de overwinning, Laurens Sweeck hield aan een lange vlucht de Trofee Michael Goolaerts over.

Jens zette in de Heistse Pijl zijn goede vorm nog wat extra in de verf. In de GP Marcel Kint, waar hij achtste werd, kreeg hij na een late aanvalspoging een sprintend peloton nog over zich heen, zaterdag kende zijn demarrage op de kasseiklim naar Heist-op-den-Berg meer succes.

De versnelling van Jens was voldoende om het radarwerk van de sprintersploegen helemaal te verstoren, maar met de Let Emils Lipiens en de Est Aksel Nommela kreeg hij wel twee snelle jongens met zich mee. Ook de Nederlander Wouter Wippert pikte in de laatste kilometer zijn wagonnetje nog aan.

Jens: “Op die laatste klim besliste ik om vol door te gaan. Daarna was het gokken: rij ik door of zet ik alles op de sprint? ? Uiteindelijk had ik niet veel meer over voor die sprint. Ik had vandaag graag op het podium gestaan, maar die vierde plaats was het beste wat er voor mij in zat. Ik ben blij dat ik tot op het einde mee kon doen voor de overwinning. Dat bewijst dat de conditie goed is.”

Gerry Druyts sprintte in het peloton nog naar een tiende plaats en zette zo een tweede pion van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice in de top tien.

TROFEE MICHAEL GOOLAERTS

Eerder op de dag had Laurens Sweeck zich al in de kijker gereden. Laurens maakte deel uit van een vroege vlucht van vijf. De maximale voorsprong bedroeg vier minuten, maar op 55 kilometer werd het kwintet ingerekend. De inspanning leverde Laurens wel de Trofee Michael Goolaerts op, een trofee die de meest strijdlustige renner beloonde.

Voor Laurens was de ontvangst van de trofee, een schilderij van Natascha Leysen (de vrouw van Jef Van den Bosch, manager van Michael Goolaerts), een emotioneel moment. Hij maakte deel uit van de trainingsgroep van Goolaerts.

“Het is een mooi idee van de organisatie om Michael zo te eren en ik was vertrokken met het idee om voor die prijs te strijden. Maar ik had mijn maatje er vandaag uiteraard veel liever nog bij gehad. Het schilderij zal thuis een belangrijke plaats krijgen.





partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Tacx
Aktiv8
Codagex
Roval
Martin Sport
Look
Challenge
Prologo
Delim
Vermarc
Defeet
Kärcher
Limar
Wcup
Jako
RTV
Cema
Sportsbalm