Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Crossers tonen zich in BeMC

Crossers tonen zich in BeMC
13-05-2018

Een delegatie van onze veldrijders is dit weekend naar Houffalize afgezakt voor de Belgian Mountainbike Challenge Marathon (BeMC), de zwaarste rittenwedstrijd voor mountainbikers in de Benelux.

De renners kregen zaterdag in de tweede rit 100 kilometer voor de wielen geschoven. Daarin moesten maar liefst 3050 hoogtemeters overwonnen worden.

Laurens Sweeck ging goed mee in de kopgroep en werd na een lekke band uiteindelijk 17de. "Ik heb hier wel een goed gevoel aan overgehouden", toonde hij zich tevreden. Jens Adams deed in de koninginnenrit van de BeMC nog beter met een achtste plaats. De Kempenaar werd in de beginfase nog een verkeerde weg ingestuurd, maar maakte na een sterke finale veel terrein goed.

Dieter Sweeck reed lang rond in twintigste positie, maar werd door twee lekke banden teruggeslagen. Hij reed de etappe daarna uit aan de zijde van Yannick Peeters. Ook voor Matthijs Wuyts was er pech. Hij hield aan een valpartij twee geschaafde knieën en een gebroken helm over. Sieben Wouters had de eerste etappe nog in de benen en reed de wedstrijd op eigen tempo uit.partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Limar
Challenge
Look
Roval
Cema
Prologo
Wcup
Kärcher
Tacx
Codagex
Sportsbalm
RTV
Vermarc
Delim
Defeet
Jako
Aktiv8
Martin Sport